Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yıllar sonra bir ilk!

Atatürk Kültür Merkezi’nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajı verdi

GİRİŞ 29.10.2014 12:51 GÜNCELLEME 29.10.2014 14:07
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’ndeki 29 Ekim kutlamalarında yıllar sonra bir ilki gerçekleştirdi. Erdoğan, Atatürk, Celal Bayar ve Cevdet Sunay’dan sonra kutlamalarda konuşan 4. Cumhurbaşkanı oldu. Erdoğan, böylece merhum Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül'ün konuşmama geleneğini değiştirmiş oldu.

İşte Erdoğan’ın o konuşması:

91 yıllık süreçte ülkemizi her alanda büyütmek için mücadele verdik. Bu mücadelede önemli başarılar elde ettik. Türkiye Cumhuriyeti, aziz milletimiz için olduğu kadar dünyanın mağdurları için de umut ışığı olmuştur. Ekonomisi ile göz kamaştıran, milli birlik ve kardeşliğini engel ve saldırıya rağmen yücelten bir cumhuriyetimiz var. Bugün de dünyanın her yerindeki mazlumlar, mağdurlar ve muhtaçlar için yegane umut olma özelliğini koruyan cumhuriyetimiz var.

Kuruluşunun 91. yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti milletimizin ortak eseridir. Türkiye Cumhuriyeti cumhurun, 77 milyonun cumhuriyetidir. 77 milyonun her bir ferdi bu cumhuriyetin öz evladıdır, bu cumhuriyetin eşit derecede sahibidir. Bugün ulaştığımız seviyede cumhuriyet etnik kökenlere, inançlara, dinlere eşit duran mesafeye kavuşmuştur. Eski acıları, kırgınlıkları, dargınlıkları tedavi ve telafi yoluna girmiştir. Biz bu ruhla geleceği inşa etmeyi sürdüreceğiz.

Karaman’da yaşanan acı maden faciası nedeniyle üzüntümüz büyük, umudumuzu hala kesmiş, bitirmiş değiliz. Bakan arkadaşlarımız orada. Ben ve Başbakanımız bölgeye gideceğiz. Temennimiz odur ki 18 kardeşimize kavuşalım. Mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı resepsiyonunu iptal ettiğimizi tekrar bildirmek istiyorum. Bu yıl resepsiyon yapmıyoruz. Cumhuriyet Bayramı hepinize, hepimize kutlu olsun diyorum.

(30 Ağustos Zafer Bayramı'ndaki kutlamalarda tokalaşmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndaki kutlamalarda tokalaştı.)

YORUMLAR 10
  • kamil 9 yıl önce Şikayet Et
    Siz oyle hayaller kurun bakalim. Yeni Turkiye, dunya lideri...
    Cevapla
  • CEVAPCI 9 yıl önce Şikayet Et
    HALKIN OYLARIYLA SEÇİLMİŞ EYYY DÜNYA LİDERİ UZUN ADAM ALLAH SENDEN RAZI OLSUN seninle kendimize gelip bizde varız demeyi öğrendik . HZ. ALLAH UZUN ÖMÜRLER VERSİN
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    daha yapilacak bir cok ilkler var. ama.....!!
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Öyle Birine 'Ata' De ki, 'Peygamber Övgüsü' Almış Olsun,, Necip Fazıl Kısakürek,,, ,,,Bize çağdışı diyorlar doğrudur; Çağlar açtık çağlar kapattık… Çağlar bizden geri ! Mehmet Akif Ersoy,,,
    Cevapla
  • Şakir Ünal 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın C.Başkanı nın K.K ile tokalaşmasından sonra ellerini dezenfekte etmesi gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi