Göçük altında nefes kesen kurtarma anları

Giresun’da taş ocağında yaşanan heyelan sonucu kepçeyle birlikte göçük altında kalan işçi uzun uğraşlar sonucunda kurtarıldı.

GİRİŞ 29.10.2014 16:02 GÜNCELLEME 29.10.2014 16:19

Olay Çaldağ köyünde karayolu güzergahındaki taş ocağında bu sabah meydana geldi. İş makinesiyle yapılan çalışma sırasında göçük meydana gelince operatör Kamil Peker kendini dışarı attı. İş makinesinde kalan yardımcısı Mutlu Özdemir ise kayalarla araç arasında oluşan boşlukta sıkıştı.

Olay yerine gelen AKUT, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, UMKE ve Giresun Belediyesi itfaiye ekipleri, operatör yardımcısı Mutlu Özdemir'i çıkarmak için çalışma başlattı.

Ekipler, serum bağladıkları Mutlu Özdemir’ i yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından kayaları kırarak çıkarabildi. Sedyeyle fındık bahçesinden yaklaşık 100 metre aşağıya taşınan Mutlu Özdemir, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hafif yaralı olarak kurtulan operatör Kamil Peker de aynı hastanede tedavi altına alındı. İki işçinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Olay yerine gelen Giresun Valisi Hasan Karahan da, yetkililerden bilgi aldı, “Tedbir alınmış mı, eksiklikler var mı araştıracağız. Bir eksik, kusur varsa araştırıp bulacağız. Acil olan işçilerin kurtarılmasıydı. Sağlıklı olmalarına sevindik" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!