Validebağ konusunda taraflar anlaştı

Üsküdar'daki Validebağ Korusu'na yapımı planlanan sosyal tesis ve cami inşaatının mahkeme süreci bitene kadar durdurulmasına karar verildi.

Validebağ konusunda taraflar anlaştı
Validebağ konusunda taraflar anlaştı
GİRİŞ 30.10.2014 00:34 GÜNCELLEME 30.10.2014 00:45
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Üsküdar'daki Validebağ Korusu'na yapımı planlanan sosyal tesis ve cami inşaatını engellemeye çalışan Validebağ sakinleri ile inşaatı sürdürme kararlılığında olan Üsküdar Belediyesi, dün Üsküdar Kaymakamlığı’nda çözüm için masaya oturdu. Toplantıda inşaatın durdurulması konusunda Üsküdar Belediyesi ile uzlaşı sağlandı.

OLAYLARIN SOĞUTULMASI KONUSUNDA UZLAŞILDI

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada cami inşaatıyla ilgili yürütmenin durdurulmasına ilişkin karara İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de itirazda bulunduğuna dikkat çekti. Başkan Türkmen, Üsküdar Kaymakamlığı’nda yapılan toplantıda taraflarla olayların soğutulması konusunda anlaştıklarını belirtti.

YENİ PROJEDE TESİS YOK CAMİ VAR

Validebağ Korusu’na sadece cami yapılacağını belirten Türkmen, yapımı planlanan sosyal tesisten vazgeçtiklerini, kendilerine ait olan 1200 metrekarelik arsanın 900 metresinin tamamen yeşil alan olacağını söyledi.

Türkmen, “Yapılan toplantıda proje üzerinde yeniden çalışma kararı alındı. Her türlü hukuki süreci de beklenerek, proje yeniden gözden geçirilecek, bir orta yol bulunacak. Yapılacak yeni projede yeşil alan daha çok olacak. Cami avlusunda çocuk alanları olacak. Şu anki mezbelelik de ortadan kalmış olacak” dedi.

YORUMLAR 12
  • camii 9 yıl önce Şikayet Et
    1.o caminin yapıldığı yerın validebağ korusu ile hiç alakası yok,2.cami yapılacak olan yerde bir tane ağaç bulamazsınız ,3,bunların derdi ağaç ise yılbaşında heba edilen milyonlarca çam ağaç ları için niçin ses çıkarmazlar,zaten geçen bir kaçtanesi gerçek niyetlerini açıkladı ben ezan sesini dinlemeye mecburmuyum diyorlardı,4.caminin yapılmak istendiği bölgede cuma namazı kılmak için etrafındaki camiler çok küçük ve uzaktalar dışarlarda kılınıyor
    Cevapla
  • asıl yobaz sizsiniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl fikir versin nasıl müslüman bir ülkede yaşıyoruz hala anlamış değilim. Kim bunlar ya kim ne sanıyorlar kendilerini. Kendilerini aydın toplumun elit kesimi mi cübbeli sarıklı gazetecilere saldırılar. İki ağacı bahane ediyorlar. Amaçları cami yapılmasın islam adına ne varsa uzak olsun istiyorlar. Sabahları uykuları bölünmesin diye ezan sesini duymak istemiyorlar. sarıklı sakallı çarşaflı diye Gerçek müslümanları katlediyorlar. Ey aydın millet size diyorum asıl cahil ve yobaz olan sizsiniz. Ağaç kesilince yerine binlerce fidan dikilir ama insan katledilince yerine kimseyi getiremezsin !!!
    Cevapla
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Sorsan hepsi müslümanım der (!)
    Cevapla
  • esad k 9 yıl önce Şikayet Et
    vaidebağın enteresan tarafı ne biliyorr musunuz öğretmenlerin sağlam konuşlandığı bir bölgeki öğretmenler hastahanesi bir tarafta
    Cevapla
  • esad kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar cami istemeyenin olduğu yere cami yapılır mı fıkhen bunu da konuşmak gerek hani bir açılım olur hak ediyorlar mı israf mı bunları konuşmak gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi