İşçiler 3 aydan beridir maaş almıyor

Karaman'daki maden ocağına su basması olayıyla ilgili olarak işçi ve yakınları konuştukça işçilerin nasıl istismar edildiği ortaya çıkıyor.

İşçiler 3 aydan beridir maaş almıyor
İşçiler 3 aydan beridir maaş almıyor
GİRİŞ 30.10.2014 08:21 GÜNCELLEME 30.10.2014 08:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ermenek Güneyyurt’ta su dolan Has Şeker Madencilik’e ait ocakta mahsur kalan 18 işçiye, işverenin torba yasa bahanesi ile 3 aydır maaş vermediği ortaya çıktı. İki oğlu madende mahsur kalan baba Şükrü Haznedar, “Oğullarım 3 aydır para alamıyordu. Alacaklarının ödeneceği vaadiyle indikleri madenin önünde umutsuz bekliyorum” dedi. Baba Haznedar'ın "alacaklarıyla şimdi suyun bastığı madende kaldılar" cümlesi içimizi burktu. 

RAMAZAN’DAN BU YANA MAAŞ ALAMAYAN VAR

Torba Yasa sonrası işletmecilerin maliyetten kazanamadığını zamandan kazanmaya çalıştığını bir madenci, Ramazan ayından beri maaşların verilmediğini söyledi. Bir başka maden işçisi ise “Bize işe dönmememiz durumunda hakkımızda yasal işlem başlatılacağını ve bir daha maaş verilmeyeceğini söylediler. Aramızda kredi borcu olan, eşi hamile olup sigortaya ihtiyacı olan, son kalan 50 günlük primini doldurmak için geri dönenler var” bilgisini verdi. 

'ALACAKLARIYLA ŞİMDİ MADENDE KALDILAR'

Ocağın kapısında bekleyen Şükrü Haznedar, içeride kalan iki oğlundan ve diğer madencilerden bir haber gelmesini bekliyor. Çaresiz baba Haznedar, çocuklarının 3 aydır alacaklarını alamadığını söyledi ve ekledi: " ‘Paralarınızı vereceğiz, gelin’ dediler, ocağa indiler. Alacaklarıyla şimdi suyun bastığı madende kaldılar."

YORUMLAR 4
  • Atilla Türkoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    İşçinin alacağı ücrette, yevmiyesinde gözü olan, ücretini aşağılara çekmeye çalışan ve her ne olursa olsun ne kadar az alırsa alsın o kadar iyidir düşüncesine sahip kamu ve özel statülü işverenlere Allah akıl fikir versin. Yazık günah değilmi bu insanlara. Bir insanın elinden hakkını ve alın terini almak, ekmeğini almak kimleri mutlu eder acaba. Merak ediyorum. Allah bu vicdansızlara vicdan versin.
    Cevapla
  • kartal52 9 yıl önce Şikayet Et
    bu ulkede yenide olsa artık bir gerçek var oda işveren terörü bunu biz depğil insan hayatını para kazanmaktan daha değersiz kılan işverenler bu söylemi hakediyor işveren terörü bu cümle böyle devam ederse herkes tarafından söylecek rahatsız olanlar şimdiden önlemlerini alsınlar
    Cevapla
  • Hayat Patronlara Güzel 9 yıl önce Şikayet Et
    Yapmayın Allah aşkına bu patronlar para kazanamıyorlarmıymış şimdi. Bunun hesabını sormayanlara, geçiştirenlere, üstünü örtenlere TÜRK MİLLETİ HAKKINI HELAL ETMİYOR !!! Varsın ahiretteki hallerini düşünsünler.
    Cevapla
  • ahmet kaya 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey millet: 301 kişi somada öldü. Asansör olayı 10 kişi öldü.şimdi de 18 kişinin durumu belli değil inşallah sağ çıkarlar ama…şunları da açığa kavuşturalım. Madenlerde yurtdışında mesela almanyadaki sistem olsa (güvenlik olarak) o zaman çıkan kömürün tonu sana gelince 750 tl değil 2000-3000 tl olur. Gıda sektöründe gdo serbest olmasa her şey eskisi gibi organik olsa etin kilosu 30 tl değil 100 tl olur. Yani her ne kadar üst merciler (anladınız )söyleyemesede 80 milyon bunları ucuz alacaksa ekonomi iyi olacaksa? arada böyle kazalar olacak bizde bunlar olağan şeyler işin doğasında var dteyyip geçecez….
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'