Mersin’de Trol operasyonu

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Mersin açıklarında bulunan teknelere 'trol operasyonu' düzenledi

Mersin’de Trol operasyonu
Mersin’de Trol operasyonu
GİRİŞ 30.10.2014 09:18 GÜNCELLEME 30.10.2014 09:18

Mehmet Miras'ın haberi

Akdeniz Bölgesi Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı botlar Mersin limanı çıkışında balıkçı tekneleri üzerinde denetim yaptı. Bulunması zorunlu belgeler kontrol edildi.     

Mersin limanı  Boğazında kaçak avlanma yapılmasına izin vermeyen Sahil Güvenlik Komutanlığı,  Boğsak  Körfezi ve Mersin açıklarında  havadan  eş zamanlı operasyonlar yaptı.Mersin’de ’ kaçak balık avcılığı yapılmasını önlemek ve aynı zamanda tutulması yasak olan balıkların neslini sürdürmesi için tekneler üzerinde arama denetim yapan Sahil Güvenlik botları, Türk karasularında yabancı balıkçı bulunup bulunmadığını da takip etme olanağı buldu. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yürütülen operasyonda. Balıkçıların karşısında olan  Sahil Güvenlik botları, yasak ava karşı nefesleri kesen operasyona imza atmış oldu. Denetimler sonrası bir trol teknesinin kaçak av yaptığını tespit etti. Hava ve yüzer radarlar kontrolünde kaçak av yapan balıkçıya  8 bin 307 Tl para cezası uygulandı. Sahil Güvenlik Komutanlığının 2014 yılı içinde havadan ve deniz yaptıkları denetim sonucu bu güne kadar 180 adet ticari 71 adet amatör olmak üzere 758 kişiye toplam 339 bin 724 tl para cezası uyguladı.

Akdeniz fokları ve carettalar Koruma altında 

Birinci  derece Nesli tehlike altında olan  deniz  canlılarından  Akdeniz  fokları ve caretta caretta deniz kaplumbağaların yaşam alanlarında  diğer canlılar gibi Denetimler yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı, ekipler bu canlıların yaşadığı alan larda kıyı balıkçılığına ve trol balıkçılık faaliyetlerine izin vermiyor. Türkiye kıyılarında  fotoğraflanarak, belgelenen100 Akdeniz fokundan 61'ni deniz kaplumbağaların yaşamlarını belgesel yapan Gazeteci Mehmet Miras, Atatürk parkı sahilinde görüntülemişti. Mehmet Miras, Mersin kıyılarında fotoğrafladığı Akdeniz fokunun resmini  

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'a Bakanlık  fuayesinde sergilenmesi dileği ile hediye etmişti.

HABER 7

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması