Taner Yıldız: Umutlarımız azalıyor

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Karaman'daki maden faciasıyla ilgili umutların azaldığı vurgusunda bulundu.

GİRİŞ 30.10.2014 10:04 GÜNCELLEME 30.10.2014 11:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik,  Karaman Ermenek'teki maden faciasıyla ilgili açıklamada bulundu.

"UMUTLARIMIZ TÜKENİYOR"

Bakan Yıldız, "Suyu boşaltıyoruz ama 1-2 metrelik çökmeler oluştu. 18 işçi kardeşimizle alakalı umutlarımızın azaldığını söylemem gerekir. Her ulaştığımız metre bize yeni bir tablo çıkartıyor. Suyu aktarmak önceliğimizdi. Suyu aktardıktan sonra çamuru ve tahkikatın bozulduğunu gördük. 24 saat çalışma var. Ama bunun adı illaki su aktarmak olarak adlandırmamak lazım. Güvenliği sağlayarak bunları yapmamız lazım. Ocağın giriş alanıyla ilgili çalışmaların rahatlatılması için bir takım önlemler almamız lazım ki, çalışanlar daha rahat çalışsınlar. Tüm kamuoyu bilsin ki burada 24 saat çalışma yapılıyor. 1 metrelik, 1.5 metrelik çökmeler oldu. İleride göçüklerde de karşılaşabilir miyiz, bilmiyoruz. Şu anki olay suyun basınçla birlikte, ağaç tahkimattaki bozulma. Biz güvence altına almamız lazım" ifadelerini kullandı. Su tahliyesinin öncelikler arasında olduğunu belirten Bakan Yıldız, Ankara, İstanbul ve İzmir'den gelen bütün ekipman kullanılıyor" dedi.

"UYAR MADENCİLİĞİN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN DEĞİLİZ"
"Uyar Madenciliğin çalışmalarından memnun değiliz. Üzerlerinde ruhsat varsa bunun kaldırılması talimatını verdim. Kimsenin gözünün yaşına bakmayız ister uyar ister uymayan olsun. Asıl ruhsat kendisinin üzerine değil.Ben kurtarma çalışmaları ile odaklandığımız konun başka konularda bozulmaması kanaatindeyim. İdari ve adli çalışmalar yapılıyor."

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan da Bakan Yıldız'ın açıklamalarına katılarak, "En son teknoloji kullanılıyor, içerideki çamur ve suyun boşaltımı devam ediyor." dedi. Çalışma Bakanı Faruk Çelik ise, "Suyun tahliyesiyle ilgili yoğun çalışma yapılıyor, yanlış bilgilendirme yapılmamalı. " dedi.

MADEN SAHİBİ BULUNAMIYOR İDDİASI

Bakan Yıldız, "Maden sahibi bulunamıyor" şeklinde ifadesi olduğu yönündeki iddiayla ilgili soruya da şu yanıtı verdi:

"Hem hükümet hem de şahıslar olarak, sadece doğru ve gerçekleri paylaşıyoruz. Biz Uyar Madencilik'in çalışmalarından memnun değiliz. Ben 'bulamıyoruz' demedim. Burasının amcasının üzerine olduğu söylendi. Soma'dan sonra, üzerlerinde ruhsat varsa kaldırılması talimatını verdim. 

Biz işçi kardeşlerimizin hukukunu korumak üzerine politikalar üretiyoruz. Başbakan ve Cumhurbaşkanı da ifade etti. İster kamu ister şahıs olsun, birinin kusuru varsa ortaya çıkacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 

Burada ruhsat aynı şirket adına değil, başka bir isim altında alınmış. Yani ruhsat kendisinin üzerine değil... Biz şu an kurtarma çalışmalarına odaklandık ve bunlar bugünün konusu değil. Her şeyi araştırıyoruz ama bugünkü önceliğimiz işçilerimize ulaşmak..."

 

YORUMLAR 2
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    çözün artık şu taşeron sorununu sayın bakanlar üzüleceğinize insanlar sevinsin ekim dediniz tık yok daha ne olacak. sizde yapamıyorsanız biz kime güveneceğiz. Sayın Başbakanımız bir el atsa şu konuya sn çelik bu işi beceremiyor. sadece konuşuyor lütfen çözün şu işleri artık
    Cevapla
  • Cengo 9 yıl önce Şikayet Et
    42 saat oldu neredeyse sayın Bakanım.. ve daha bir 24 saat daha var en az YAZIK!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı