Bakan İslam'dan 'panik butonu' açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Editör Masasında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İslam'ın medyadan da ricası vardı.

Bakan İslam'dan 'panik butonu' açıklaması
Bakan İslam'dan 'panik butonu' açıklaması
GİRİŞ 30.10.2014 11:20 GÜNCELLEME 30.10.2014 11:20

Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda medyanın konuyla ilgili bir toplantı yaparak bu haberlerin dilinin nasıl organize edilmesi gerektiğine karar verebileceğini belirten İslam, "Bunun çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bunu sizden hassasiyetle rica ediyorum'' diye konuştu.

"Panik butonu"' ile ilgili etki analizi çalışmasını yaptıklarını ve çok iyi işlemediği sonucunu aldıklarına işaret eden İslam, şöyle konuştu: "Dolayısıyla mağdurun izlenmesinden ziyade failin elektronik olarak izlenmesi çok daha iyi bir sistem. Bununla ilgili Türkiye'de bir sistem var, denetimli serbestlik adında, failin izlendiği ve mağdura yaklaştırılmadığı bir sistem. Biz kadına şiddet vakalarında da aynı sisteme dahil olmak istiyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğümüze, İçişleri Bakanlığımıza ve Adalet Bakanlığımıza bu konuda başvurular yaptık. Pilot uygulaması Adana ve Bursa'da başlatılan panik butonu, şu ana kadar 204 şiddet mağduruna verilmiş durumda. Bugün itibarıyla Adana'da 15, Bursa'da 43 aktif panik butonu var. Daha önce birkaç erkeğe verilmiş olmakla birlikte şu anda aktif erkek kullanıcı yok."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti