Gaziantep'ten trafiği yüzde 30 azaltan çözüm

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehir içi trafiği rahatlatmak için otobanda giriş ücretlerini kaldırdıklarını söyledi.

Gaziantep'ten trafiği yüzde 30 azaltan çözüm
Gaziantep'ten trafiği yüzde 30 azaltan çözüm
GİRİŞ 30.10.2014 17:43 GÜNCELLEME 30.10.2014 23:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Şahin, yaptığı açıklamada, seçimden önce halkın en çok şehrin trafik ve ulaşımından şikayetçi olduğunu, bunun için kendilerinde çözüm istediklerini belirtti.

Kentin çok hızlı büyüdüğünü ve yapısal bir dönüşümün şart olduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu:

“Şehrimizin çevre yoluna çok ciddi yatırımlar yapılmasına rağmen yeterince istifade edemediğimizi gördük. Kent merkezindeki trafik yükünü çevre yoluna yayabilmemiz için bizden otoyolu çevre yolu olarak kullanmamız gerektiği iletildi. Bizde bunu dikkate alarak çalışmalarımızı başlattık.”

Yaklaşık 200 bin çalışanı bulunan Gaziantep’te 170 ülkeye ihracat yapan bir Organize Sanayi Bölgesi bulunduğunu hatırlatan Şahin, organizeye giden araçların şehir içerisine girmeden giriş ve çıkışlarını yapması için çevre yolunu daha seri halde kullanılması yönünde çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.


 

TRAFİKTE YÜZDE 30 RAHATLAMA

O dönemki Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Binali Yıldırım’ın sorunları yerinde incelemesi için kente geldiğini aktaran Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bugün yalnızca Türkiye’de üç yerde Bursa, Adana’da olan kısım ile Gaziantep’te 3. Bölge olarak işleme başladı. Nasıl oluyor. Eğer şehirlerarası bir geçiş yapıyorsanız para ödüyorsunuz. Ama şehrin içerisinden bir bölgeden bir bölgeye kuzey, doğu ve batı bağlantısı içerisinde geçiyorsanız ücret ödemiyorsunuz. Şehir içi trafiği rahatlatmak için otobana giriş ücretlerini kaldırdık.”

Vatandaşın, geçişlerin yeni başladığı için yeterince bilmediğini ifade eden Şahin, yaklaşık 3 haftadır uygulanan sistemin ağır vasıtalarla birlikte trafikte yüzde 30 rahatlatma olduğunu belirtti.

Başkan Şahin ve çalışma ekibi önceki gün otoban doğu gişelerinde son durumu yerinde inceleyerek yetkililerden bir takım bilgiler aldılar. Sürücüler ise, uygulamadan çok memnun olduklarını ve başarılı çalışmasından dolayı Şahin’e teşekkür ettiler.

YORUMLAR 6
  • modern köle taşeron 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kadın işi biliyor bir bakın bakalım türkiyede kaçtane otobanı olan il var hangi belediye başkanı buna cesaret edip yaptı allah yolunu açık etsin fatma hanım anteplilerede diyecegim kıymetini bilin bu insanın
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    İstanbula para lazım. Bu kadar havuz nasıl dolacak.
    Cevapla
  • Altay 9 yıl önce Şikayet Et
    Tum yollarin ucretsiz olmasi lazim. Yollar verilen vergilerle yapiliyor, madem parasini odeyeceyektik niye vergi veriyoruz? Benim paramla yapilan seyi bana satiyorsunuz yine. Yol bakimi vs hikaye zaten. Dunyada en cok vergi veren milletlerdeniz ama hizmet ayni oranda alinmiyor maalesef.
    Cevapla
  • aras 9 yıl önce Şikayet Et
    gazi antepte trafikmi varmış :)
    Cevapla
  • mehmet emin 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeş gel bak hele var mı yok mu sonra fikrini tekrar yazarsın :)
    Cevapla
  • Galip 9 yıl önce Şikayet Et
    Darısı İstanbul'un başına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!