Maden işçisinin eşinin acı feryadı

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki madende mahsur kalan bir işçinin eşinin feryadı yürek dağladı.

GİRİŞ 30.10.2014 12:36 GÜNCELLEME 30.10.2014 12:47
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Türkiye iki gündür Ermenek'deki maden faciasına ağlıyor. 11 ton suyla dolan madende 18 işçiye hala ulaşılamadı. Madende mahsur kalan işçilerden Mehmet Bahar'ın eşi Emiş Bahar, yaşanan trajediyi gözler önüne serdi. 

''BİZİ BİTİRDİLER''

Gözyaşları içinde isyan edenlerden biri de Mehmet Bahar'ın eşi Emiş Bahar... Eşinin aylardır maaş alamadığını söyleyen Ermiş Bahar, "İçeriden sağ çıksalar ne yapacağız? Üç aydır bizi yedirdiler, bitirdiler. Maaşlarını düzgün vermediler. Elimizde yiyecek ekmek koymayıncaya kadar uğraştılar. Şimdi de canlarını aldılar. Sağ çıksalar ne olacak, çıkmasalar ne olacak? Maaşlarını düzenli vermezlerdi. Ekmeklerini ellerinden aldılar. Servislerini ellerinden aldılar. Güneyyurt'u yediler bitirdiler. Güneyyurdu bitirdikleri gibi her tarafı bitirdiler" dedi.   

"BABAM SUYUN İÇİNDE Mİ KALMIŞ"

Üç yaşında bir çocuğu olduğunu ve kızının, "Babam nerede? Su altında mı kalmış? Babam öldü mü?” şeklindeki sorularına cevap bulamadığını anlatan gözü yaşlı kadın, "Üç yaşında bir kızım var. 'Babam nerede, suyun içinde mi kalmış, çıplak mı kalmış? Nerede babam' der. Çocuğuma diyecek cevap bulamıyorum.

Bunların hesabını nerede verecekler? Allah'ım, güzel Allah'ım, bunların yaptıklarına göre içeriden sağ selamet çıksınlar. Borçluyuz, dertliyiz. Ev aldık, kredi çektik. Bir sene oldu, evine yurduna doymadan. Bizim halimiz ne olacak? Bitirdiler bizi, bitirdiler. Bugünü yarına atarlar, yarını öbür güne atarlar. Üç aydır maaş yüzü görmeyiz.

Eller bayram yaptı, biz yapamadık, eller kurban kesti, biz kesemedik. Bu darlığın bir bolluğu olurdu ama olmuyor işte, olmuyor. Dün öğleden beri içeride sağ adam mı kalır? Memuruz deyip gezerler. İşçilerin sırtından memurlar... Ama bunları süründürmeli. Hepsini süründürmeli" şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 34
  • majestelerim 9 yıl önce Şikayet Et
    sözün bittiği yer, çok doğru söylemiş...
    Cevapla
  • zigana 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Düzeni, insanları vicdanına bırakarak sağlanmaz. Kanunlar, Hak, Hukuk, Adalet adına uygulamalarla işletilir. Maddi imkanla sağlanan Adalet adil değildir.
    Cevapla
  • zigana 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin işleyen Devlet düzeni, imkan şartları olanlara hizmet etmektedir. Hizmet Kurumlarının %95 inde Vatandaşı soyan sistem işlemektedir. Yanı zayıf olanı. Devleti Denetleyenler bunu çok iyi biliyor. Ama Hak, Hukuk Adına gereği yapılmıyor.
    Cevapla
  • zigana 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür olaylarda iyileştirme adına ilerleme kaydedemediğimiz in tek nedeni Devlet tarafından yapılan Denetimlerin çalışanlarımızın lehine olmayıp fırsatçılardan yana olmasıdır. Ülkemizdeki Hukuk uygulamaları şu şekilde ifade edebiliriz. imkan gücün zayıf ise hakkın, Hukukun yoktur. altta kalan eziliri
    Cevapla
  • zigana 9 yıl önce Şikayet Et
    40 yıllık meslek hayatımda, Ülkemizin Hukuk düzeni her zaman fırsatçılardan ve güçlüden yana olmuştur. Çok Acıdır ki uygulamalar, insanımızı sadece çaresizleştiriliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!