Hava Durumu Raporu İstanbul

Hafta sonu geldi Hava Durumu ne olacak? İstanbul Hava Durumu raporu sizlerle

Hava Durumu Raporu İstanbul
Hava Durumu Raporu İstanbul
GİRİŞ 01.11.2014 11:25 GÜNCELLEME 01.11.2014 11:24

İstanbul'un Anadolu yakası, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış bekleniyor. 

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

Meteoroloji hangi iller için yağış uyarısı yaptı. Baca zehirlenmeleri, çatı uçmaları, sel taşkınları ve yıldırım çarpmalarına dikkat çeken Meteoroloji Genel Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre bu hafta içi Türkiye'de nasıl bir hava olacak? Hafta içi planınızı bu haberi okumadan yapmayın. Hangi bölgelerde ve illerde yağış görülecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Bütün bölgelerimiz az bulutlu ve açık, güneybatı kesimler ile zamanla ülke geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Muğla ve Antalya'nın kıyı kesimlerinin, akşam ve gece saatlerinde Antalya, Muğla ve İzmir il geneli ile Balıkesir ve Aydın'ın kıyıları, Çanakkale ve Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğu ilçeleri, Kıyı Ege, Edirne, Kırklareli Batı Akdeniz kıyıları ve Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğu ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya ve Muğla çevrelerinde ve İstanbul'da kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-60 km/s), Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-60 km/s), Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KARADENİZ'E KAR UYARISI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahmin raporuna göre, bugün akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Artvin, Giresun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 

Cumartesi gece saatlerinden sonra soğumayla birlikte bölgenin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Cumartesi ve Pazar günü kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgarın da kuzey ve batılı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Pazartesi gününe kadar aralıklarla devam etmesi beklenen kuvvetli yağışlar ve fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, heyelan, su baskını, sel ve yıldırım gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!