Muğla'da ne oldu da suç oranı bu kadar düştü?

Türkiye'nin turizm potansiyeli en yüksek illerinden Muğla'da vatandaşlar suç oranındaki büyük düşüşü konuşuyor.

Muğla'da ne oldu da suç oranı bu kadar düştü?
Muğla'da ne oldu da suç oranı bu kadar düştü?
GİRİŞ 31.10.2014 15:49 GÜNCELLEME 31.10.2014 16:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Muğla Valisi Amir Çiçek, asayiş olaylarında Muğla’da çok ciddi anlamda düşüş yaşandığını açıklarken, Emniyet ve Jandarma ekiplerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Muğla Valisi Amir çiçek, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik’in katıldığı bilgilendirme toplantısında Muğla’da son bir yıl içinde gelişen asayiş olaylarını değerlendirdi.

Vali Çiçek, jandarma ve Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanlarında yaşanan asayiş ve kaçakçılık olaylarını değerlendirirken, özellikle hırsızlık olaylarında yüzde 46’lara varan bir azalmanın yaşandığını dikkat çekti.

Vali Çiçek, “Emniyet Asayiş Şube ekiplerimizin sorumluluk alanlarında 19 Mart 20 Ekim tarihleri arasında mal varlığına karşı işlenen suçlarda 2013 yılına oranla yüzde 19,54 oranında bir azalma söz konusu. Bu suçları incelediğimizde sadece evden hırsızlık olaylarında 2013-2014 yıllarının aynı döneminde yüzde 45,80 azalma yaşandı. Aynı dönemler içinde işyerinden hırsızlık olaylarında yüzde 10,02, otodan hırsızlık olaylarında yüzde 22,83, oto hırsızlığı olaylarında yüzde 17,24,yankesicilik olaylarında ise yüzde 53,06 azalma olduğu görüldü” dedi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN BAŞARISI

Muğla İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, turizm bölgelerinde hanutçuluğun önlenmesi amacıyla kurulan özel ekiplerin bu yılki turizm sezonunda büyük bir başarıya imza attığını söyledi.

Tipioğlu, “Bu yılki turizm sezonunda toplam 146 işletmeye hanutçuluk yapıldığı gerekçesi ile 3 günlük kapatma cezası verildi. Kurulan özel ekibimizin yaptığı çalışmalar sayesinde bu yıl ki turizm sezonunda hanutçuluk geçtiğimiz yıllara göre yüzde 80 azaldı. Bunda hanutçuluk ile ilgili olarak işletmelere yönelik alınan kapatma cezaları etkili oldu” dedi.

Muğla İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, hanutçuluğun önlenmesi amacıyla bu yıl turizm bölgelerinde ilk kez oluşturulan özel ekiplerin başarılı çalışmalar yaptığını söyledi. Sivil giyimli kameralı özel ekiplerin hanutçuluk yapan işletmeleri tek tek tespit ettiğini kaydeden Tipioğlu, “Alınan kararlar doğrultusunda hanutçuluk yaptığı tespit edilen 146 işletmeye sezon içinde 3 gün kapatma cezası uygulandı. Caydırıcı cezalar nedeni ile geçtiğimiz yıllara göre bu yıl hanutçulukta yüzde 80 oranında azalma görülüyor” dedi.
Muğla’da hanutçuluk şikayetlerinin bu yılki düzenlenen Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısında ele alındığına dikkati çeken Tipioğlu, “Bu toplantıda hanutçuluk konusu masaya yatırıldı. Hanutçuluk sorununa çözüm bulunabilmesi amacıyla Marmaris, Bodrum, Datça, Fethiye gibi turistik ilçelerde Muğla il Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis arkadaşlarımızdan özel bir ekip kuruldu. Kurulan bu ekibin sezon süresince sivil kıyafet ile turistik bölgelerde hanutçuluk yapan işletmelerin kameralar ile çekimleri yapılarak tespit edilmesine karar verildi. Ayrıca toplantıda bu işletmelere ilk suçlarında 3 gün, ikincisinde 15 gün ve üçüncüsünde bir ay kapatma cezası verilmesi kararlaştırıldı.”

146 işletme kapatıldı

Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurlarından özel bir ekip oluşturulduğunu kaydeden Tipioğlu, ekibin turizm bölgelerinde başarılı çalışmalar yaptığına dikkati çekti. Özel ekibin vatandaş gibi turistlerin çoğunlukla bulunduğu bölgelerde çalıştığını belirten Tipioğlu şunları söyledi:
“Marmaris, Bodrum, Datça, Fethiye’de ekiplerimiz görevlerine başladı. Ekiplerimiz sezonun ilk döneminde yaptığı çalışmalar sonucunda Marmaris’te 68, Bodrum’da 53, Fethiye’de 25 olmak üzere toplam 146 işletmenin hanutçuluk yaptığı tespit edildi. Alınan karar doğrultusunda 146 işletmeye sezonda 3 günlük kapatma cezası uygulandı. Hanutçuluk suçunu ikinci kez işleyen 16 işletme ise 15 gün kapatma cezası aldı. Cezaların hemen uygulanması ve bunun işletmeler tarafından fark edilmesi ile ilerleyen dönemde hanutçuluk konusunda bir başarı sağladık. Aldığım bilgiler doğrultusunda başlatılan uygulama ile geçtiğimiz yıllara göre bu sezon hanutçulukta yüzde 80 azalma var.”

Ekipler nasıl çalıştı?

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından turizm bölgelerinde hanutçuluk ile mücadele edilmesi amacıyla kurulan özel ekipler bölgelerinde 24 saat boyunca yaya olarak devriye attılar. Devriyeler esnasında sivil kıyafetli olmaları nedeniyle fark edilmeyen ekipler hanutçuluk yaptıkları tespit ettikleri işletmeleri kamera ile görüntülerini çekerek kayıt altına aldılar ve haklarında tutanak tuttular Hanutçuluk yaptıkları tespit edilen işletmelere tutanakların tutulmasının ardından 3 gün içinde kapatma cezası uygulandı.

YORUMLAR 5
  • s ď 9 yıl önce Şikayet Et
    Kobaniye gitmişler diyecem; nerde onlarda o yürek ! .okmeydanında devam ediyorlardır cibilliyetlerinin gerğini yerine getirmeye.
    Cevapla
  • Nur 9 yıl önce Şikayet Et
    Suçların geneli sanal aleme intikal etti.Belkide düşüş nedeni budur ...
    Cevapla
  • karagöz 9 yıl önce Şikayet Et
    bence orada yaşayan devlet düşmanı kürtleri kovalamışlardır o yüzden suç oranı düşmüştür.
    Cevapla
  • Metin Aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Veysel Tipioğlu Müdürüm Gittiği Her Yerde Asayişi en Güzel Şekilde SAğlamıştır.Tebrik Ediyorum Müdürümü..
    Cevapla
  • ismail kaplan 9 yıl önce Şikayet Et
    Amir çiçek bir zamanlar yozgat valisiidi yozgatlının sevdiği bir vali.Kendisinin böyle başarılı olması bizleri fazlasıyla memnun etti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?