Eylemciler, Validebağ'da çadırlarını kaldırdı

Üsküdar Validebağ Korusu yanında yapılan inşaatı protesto için bekleyen eylemciler, kurdukları çadırları kaldırdı.

GİRİŞ 31.10.2014 17:32 GÜNCELLEME 31.10.2014 17:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Validebağ Korusu yanındaki parka cami inşaatına direnen eylemciler, günlerdir içinde kaldıkları çadırları topladı. Eylemciler, mahalleliyle ortak aldıkları karar sonrası çadırları kaldırdıklarını söylediler. Bir tane sembolik çadır bırakan eylemciler, burada direnişlerine devam edeceğini söyledi.

Bazı eylemciler, çadırların toplanmasıyla direnişin bitmediğini belirterek, kendilerinin yanlış anlaşılmamasını istedi. 

"TALEPLERİMİZDEN VAZGEÇMİŞ DEĞİLİZ"

Bir eylemci, "Çadırlarımızı azaltıyoruz. Hava şartları onu gerektirdi. Şu an için böyle bir karar aldık. Bir kaç tane çadır kalacak. Taleplerimizden vazgeçmiş değiliz, hala hukuki kararların uygulanmasını istiyoruz" dedi.

"BİZ DEVLETTEN BÜYÜK DEĞİLİZ"

Başka bir eylemci de "Fazla olduğu zaman devletin gözüne batıyor, gelip başımıza yıkıyor, gücümüz yetmiyor. Onun için sembolik olarak tek çadır olması...Fakat halk olarak buradayız. Gereken direnişimizi sonuna kadar göstereceğiz. Efendice, dürüstçe eylemimizi yapacağız. İnşallah anlayış gösterirler fakat dediklerini yapıyor bunlar. Dün yerel mahkemeden karar çıkardılar yine, onlara bağlı... Biz devletten büyük değiliz" diye konuştu. 

"ÇADIRLARI KALDIRMAMIZ GERİ ÇEKİLMEMİZ ANLAMINA GELİYOR"

Çadırların kaldırılmasına karşı olduğunu söyleyen başka bir eylemci ise, "Bizim burada çadırları kaldırmamız geri çekilmemiz anlamına geliyor. Burada ne kadar az kişi olursak o kadar çok işlem yapılacak. Kazı yapılacak. Aslında burada daha yoğun bir kitleyle yürüyecek şekilde çadır koysaydık çok daha etkili olurdu. Tek başıma kalsam da burada eylemime devam edeceğim" dedi. 

"O CAMİNİN YANINDAKİ ALANA AYAK BASTIKLARI AN..."

Mahalleli olduğunu söyleyen başka bir eylemci de, "Validebağ artık ulusal basında çıkan bir konu haline geldi. Bu anlamda burada bir çadırın kalması kötü gibi bir şey gözükebilir ama değil. Eskiden o da yoktu. Bir bilinç oluştu. Camiyi yaparlar yapmazlar... Ama o caminin yanındaki alana bir adım ayaklarını bastıkları an çok çok farklı tepkiler olacaktır" diye konuştu.   

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • validebağ 9 yıl önce Şikayet Et
    sizin işiniz gücünüz,çoluğunuz cocuğunuz yok mu? Ne yiyip ne içiyorsunuz? Ama doğru ya! Yaptığınız işin parasını fazlasıyla alıyorsunuz.Fikriniz de hainlik,münafıklık olunca sorun yok. Devam...
    Cevapla
  • Barbaros 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu eylemcilerin isimlerini tek tek tespit edip, öldüklerinde cenaze namazlarının kılınacağı camilerde o vaktin ezanını okutmayıp selasını verdirmeyeceksin. Bu vatandan ezan sesinin susturmaya çalışan düşmanı engelleyen tüm şehitlerin eli ukbada yakanızda olsun. Birde sahtekarlık diz boyu. 100 metre ileride cami var diyorlar. Oraya en yakın cami 650 metre mesafede. Arsızlar.
    Cevapla
  • AsilBey- Halil SOBA 9 yıl önce Şikayet Et
    Her önüne gelen protesto karşı gelme eylemi yapacaksa,devlet niye var,kanunlar niye var,devletin kurumları niye var.Eğer bir yerde yasal olmayan bir durum ve eylem söz konusu var ise,ilgili mercilere yasal müracaatta bulunursun,yasalar doğrultusunda yanlış iş yapan,görevi savsaklayan varsa cezasını alır.Devlete ve organlarına güvenmiyorsanız,sokak çatışması istiyorsanız o zaman durum farklı.Açıkça biz cami düşmanıyız diye ortaya çıksanız daha iyi olur.
    Cevapla
  • Bilal 9 yıl önce Şikayet Et
    orada ne niyetle eylem yaptıysanız Allah CC size mislilyle karşılığını versin,Hem dünyada hem kabirde hemde ahirette
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?