28 Şubat'ın son hükümlüsü de tahliye oldu

28 Şubat sürecinde Malatya'da tutuklanan ve 8 yıldır cezaevinde olan Fahri Memur, denetimli serbestlikten faydalanarak bugün tahliye edildi.

GİRİŞ 31.10.2014 17:46 GÜNCELLEME 31.10.2014 18:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

2000 yılında Malatya'da düzenlenen Şafak operasyonunda tutuklanan İslami Dayanışma Vakfı üyesi Fahri Memur, son çıkan yasa ile birlikte denetimli serbestlik ile tahliye edildi. Çıkışta sevenleri ve STK'lar tarafından karşılanan Memur, "kimseye karşı bir kin ve öfkelerinin olmadığını belirterek Biz onları Allah'a havale ediyoruz. 'Ocaklarına ateş düşsün' de demiyoruz" dedi.

Malatya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan öğleden sonra tahliye edilen Memur'u İslami Dayanışma Vakfı, Sivil Dayanışma Platformu, Anadolu Platformu yönetici ve üyeleri ile 8 yıl aynı davada hapis yatan Zekeriya Şengöz karşıladı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ında karşılamaya geldiği Fahri Memur ise özgürlüğüne kavuşur kavuşmaz yaptığı ilk açıklamada, kimseye karşı bir kin beslemediğini söyledi. Yaşadıkları 28 Şubat sürecinde bazı kesimlerin mağdur edildiğini belirten Memur; "Kimseye karşı da kinimiz yok, öfkemiz yok. Ama Müslümanlara, insanlarımıza bu zulmü reva görenlere de hakkımızı helal etmiyoruz. Biz onları Allah'a havale ediyoruz. Ocaklarına ateş düşsün de demiyoruz. Ama Allah müstahaklarını versin diyoruz. Neyi hak etmişlerse Allah onu versin" dedi.

Fahri Memur ile birlikte aynı süreçte tutuklanarak 8 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 27 Mayıs 2014 tarihinde tahliye edilen Zekeriya Şengöz'de kısa bir konuşma yaparak; "28 Şubat sürecinde bir sıkıntı yaşadık. Ama tecrübe edindik, bütün Müslümanlar, bütün sağduyulu insanlar. Şimdi bundan sonrası için toplumsal sağduyuyu hep birlikte beraber onarmanın, tamir etmenin, ihya etmenin yollarını arayacağız. Ve bu hususta da kararlıyız" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Fahri Memur kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek kucaklaştıktan sonra konvoy halinde evine geçti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • Hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah kim PARELELSE kim YAMUKSA bir an önce ortaya çıkarsında memleket kurtulsun.
    Cevapla
  • admin 9 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • arnis efendi 9 yıl önce Şikayet Et
    sana adamların bir yer bulmuş galiba. Allah' a şükür ki, girdiğim tüm sınavlardan derece yaparak kazandım. şuan halimden de memnununum. 3-4 akademisyen maaşı alıyorum. bu ülke sadece paralele ait değil. yüzüne bakmayacağım tipler şimdi akademisyen olmuş. hırsızlık ve yolsuzluk diyorsanız bu yapılan da hırsızlık ve yolsuzluktur..
    Cevapla
  • anti-paralel 9 yıl önce Şikayet Et
    son 5 yılda üniversitelere alınan öğretim üyelerinin çoğunluğu paralel yapıdandır. çok haklar yendi. paralel yapıyla mücadelenin bir ayağı da bu konuda olmalıdır. sayın Cumhurbaşkanımdan arz ediyorum..
    Cevapla
  • burs parası 9 yıl önce Şikayet Et
    üniversteler baştan aşağı paralelden arındırılsın
    Cevapla
  • arnis 9 yıl önce Şikayet Et
    ne o hemşehrim boş akademisyen kadrosu bulamadın galiba....
    Cevapla
  • mehmed 9 yıl önce Şikayet Et
    yüzlerce insan cezaevlerinde neresi sonuncusu ??!?!?!?!?
    Cevapla
  • yunus 9 yıl önce Şikayet Et
    akp olmasaydı serbest de kalamazdın ...
    Cevapla
  • dadarruf 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah kurtardı, Yusuf Aleyhisselamın kıssasını unutmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!