Peşmerge Kobani'ye buradan girdi!

İki gündür Urfa'da bekleyen Peşmerge beklenenin aksine Mürşitpınar'dan değil Yumurtalık Köyü'nden geçerek Kobani'ye girdi.

Peşmerge Kobani'ye buradan girdi!
Peşmerge Kobani'ye buradan girdi!
GİRİŞ 01.11.2014 00:40 GÜNCELLEME 01.11.2014 01:09
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Türkiye üzerinden Kobani’ye (Ayn El Arab) geçmek üzere yola çıkan peşmerge birliği iki gün Şanlıurfanın Suruç ilçesinde bekledikten sonra Kobani'ye geçti.

Doğu cephesinde çatışmalar, Kobani’ye tek karayolu girişi olan, Mürşitpınar sınır kapısı yakınlarında sürüyor. Bu durum zırhlı olmayan peşmerge araçlarının sınır kapısını kullanarak intikalini riskli hale getiriyor. On kişilik öncü peşmerge birliği Kobani’deki incelemelerini sürdürürken iş makinaları hem Suriye hem de Türkiye tarafında yol çalışmalarına başlamıştı. Peşmerge işte bu yol üzerinden Kobani'ye girdi.

Türkiye’nin Yumurtalık köyüne bakan, Kobani’nin batı tarafı, diğer cephelere oranla daha güvenli. Doğu ve güney cephelerinde IŞİD ile YPG güçleri arasında şiddetli sokak çatışmaları yaşanıyor. 

Kobani'nin batı tarafında ise YPG güçleri saklanma gereği duymadan, rahat bir şekilde dolaşıyor. Bunun en büyük nedeni koalisyon uçaklarının bombarıdımanından çekinen IŞİD güçlerinin batı tarafındaki geniş düzlüklere çıkamaması.

Yumurtalık geçişinde yol çalışması

Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin geçişi için geçici olarak açılan ve güvenliği Türk askeri tarafından sağlanan Yumurtalık köyü yakınındaki alana altı iş aracı girerek sınır tellerinin yanında yol düzeltme çalışaması yapmaya başladı. Aynı sıralarda Suriye tarafında bulunan bir dozer araçların demriyolunu rahat bir şekilde geçebilmesi için toprak rampalar hazırlıyordu. Bütün bu çalışmaların ardından ‘peşmerge konvoyu Kobani’ye batı tarafından geçerek Kobani'ye girdi. 

KAYNAK: AL JAZEERA
YORUMLAR 24
  • YAŞAM 9 yıl önce Şikayet Et
    her millet içn hayırlısı neyse o olsun ELBET BİR GÜN HERKES HAK ETTİĞİNİ BULACAK
    Cevapla
  • turgay 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlara geçiş izni veren it amerikanın canı cehenneme
    Cevapla
  • mazlum savaşçı 9 yıl önce Şikayet Et
    kişinin işkal altındaki topraklarını koruması gayet doğaldır.bu insanlara terörist diyorsunuz,ama siz terörist durumuna düşüyorsunuz,bunun farkında değilsiniz.eleştri yaparken duygularınıza göre değil,gerçekçi yaklaşımlarla eleştri yapın.neticede kobani sivillerin yaşadığı bir kent.o insanları yurtlarından çıkarmak büyük haksızlıktır.sizin de çoluk çocuğunuz var.
    Cevapla
  • s d 9 yıl önce Şikayet Et
    İŞGALCİ DİYE Suriye topraklarında amerikan bayraklı peşmergeden bahsediyorsan mesele yok :) Sanki sapla samanı karıştırma durumu var yorumlarında
    Cevapla
  • çiya blend 9 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bakınca demek kürtler kardeşimiz diyenler yalan söylüyor
    Cevapla
  • s d 9 yıl önce Şikayet Et
    Peşmerge araçlarında neden 1 ileri 4 geri vites olduğunu biliyor musunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor