Maden işçilerine insanlık dışı talimat!

Ermenek'te facianın yaşandığı madenin yetkilileri işçileri insanlık dışı bir talimat vermiş...

Maden işçilerine insanlık dışı talimat!
Maden işçilerine insanlık dışı talimat!
GİRİŞ 01.11.2014 07:15 GÜNCELLEME 01.11.2014 08:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ermenek’te 18 işçinin mahsur kaldığı madende kurtarma çalışması dördüncü gününe girerken, su seviyesi yarı yarıya indirildi. Ancak hâlâ 50 metre su ve balçığın çekilmesi gerekiyor.

Kurtarma ekipleri gece gündüz çalışarak işçilere ulaşmaya çalışırken madenle ilgili iddiaların da ardı arkası kesilmiyor.

Yeğeni madende mahsur kalan L.G. isimli bir kadın şok bir iddia ortaya attı. Torba yasa sonrasında verilen 45 günlük aranın ardından işçilerin yeniden işe başlatıldığını anlatan L.G., işçilere, yemek ve servisi kendilerinin karşılamasının yanı sıra “Tuvaletinizi madende giderin. Poşete koyup bunun için ayrılan vagona bırakın. Tuvalet için zaman kaybetmeyin” denildiğini iddia etti.

İşçilerin tuvalet ihtiyacı için 375 metre gidip gelirken zaman kaybetmemelerinin istendiğini belirten L.G., ekmek parası için işçilerin bu koşullarda çalışmayı kabul etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

YORUMLAR 8
  • korkut 9 yıl önce Şikayet Et
    almanyada madenlere inen ve orada çalışanları bilen biri olarak 1 yemekler oradada yer altında yenir 2 tuvaletler uygun yerlerde yapılır(yoksa madene inmek ve yurumek zaten 1 -1.5 saat arası sürer) bilip bilmeden yorum yapmayalım lütfen
    Cevapla
  • Vicdan 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah mazlumlara karşı acımasız olanlara rahmet eder mi acaba. Bu talimatı verenler işçinin yemek parasını keser ama barda pavyonda işçinin bir aylığını yemekten çekinmezler. Allah akıl vicdan izan sahibi yapsın tabi bu talimatı veren patrondan çok patroncu yalakalar da var.
    Cevapla
  • 50 kişi 9 yıl önce Şikayet Et
    bu iddia araştırılsa ve açığa çıkartılsa bile ne olacakki? o insan kılığına girmiş 50 tane yaratık devreye girer bu işide halleder.
    Cevapla
  • yuh 9 yıl önce Şikayet Et
    vagonlardakinemi göz diktiniz
    Cevapla
  • mermer işçisi 9 yıl önce Şikayet Et
    mermer fabrikasının işçisi bel fıtığı olmuş,istirahat etmesi gerekiyor..istirahati almıyor ağlaya ağlaya..istirahat alırsam beni işten kovarlar diyor...üstelik de oranın 5-10 yıllık işçisi... ama aynı işletmenin patronu burnunun üstündeki sivilce için doktora koşuyor! en büyük derde gelin,haram kazancınızı doktor parası yapın!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!