Peşmergeler Türkiye'de kaçmaya kalktı!

Irak'tan gelerek Türkiye'den Kobani'ye şov yaparak geçen peşmergeler Kobani yolunda korkup kaçmaya çalıştığı iddia edildi.

Peşmergeler Türkiye'de kaçmaya kalktı!
Peşmergeler Türkiye'de kaçmaya kalktı!
GİRİŞ 01.11.2014 17:28 GÜNCELLEME 01.11.2014 22:49
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından Suriye'nin Kobani kentine gönderilen ve Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde bir süre bekleyen peşmergelerden bazılarının hasta olduklarını söyleyerek yakındıkları, 9 peşmergenin de kaçmaya kalkıştığı ortaya çıktı.

9 PEŞMERGE MOLADA FİRAR ETTİ

Peşmergenin geçişine güvenlik ve lojistik hizmeti verilirken, bu birimlerde çalışan görevliler de ‘firar girişimi’ dahil peşmergelerin ilginç olaylarına tanıklık yaptı. Bu görevlilerin anlattığına göre firar girişimi şöyle gerçekleşti:

Habur'dan Çarşamba sabahı giren ve saatler süren yolculuğun ardından 71 peşmergenin bulunduğu konvoy, akşam saat 21.30 sıralarında Şanlıurfa'ya 25 kilometre kala bir tesiste yemek molası için durdu. Güvenlik güçlerinin de zırhlı araçlarla eşlik ettiği peşmergelerden 9'u, yemek molası sırasında ortadan kayboldu. Fark edilen bu gelişmenin ardından etraftaki lavabo ve tesisleri kontrol eden güvenlik güçleri ulaşamadığı peşmergenin firar etmiş olabileceği ihtimali üzerine çevrede araştırma başlattı.

ARAZİYE KAÇTILAR

Güvenlik güçleri, görüştüğü bazı vatandaşların 9 peşmergenin birlikte yakındaki dağlık araziye doğru gittiğini söylemesi üzerine aramalar bu bölgeye kaydırıldı. Arazide arama yapan polis ve askerler 20 dakika sonra 9 peşmergeyi ağaçlık alanda yakaladı.

Kobani'ye gitmek istemediklerini söyleyen bu peşmergeler arkadaşlarının yemek yenilen tesise getirildi ve olay büyütülmeden kafiledeki yerlerini almaları sağlandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 42
  • abdulmutalıp 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar insan korkamaz mı siz hiç mi korkmadınız aranızda doğru konuşalım olabilir içinde korkanda çıkar yiğitte çıkar aryrıca bazı arkadaşlar tarihte hiç devleti olmamış diye yazılar yazıyor osmanlı devleti yıkıldıktan sonra kürtlerle lozan anlaşmasında ne imzalandı kürtlene ne vaatler verilip sonradan cayıp verdiği sözü tutulmamıştır kürtler hep doğru temiz olduğu için kaybetmiştir ama dediğim gibi bazı arkadaşlar tarihte hiç devleti olmamış diye yazıyorsa senin amacın ne kardeşim devletmi kuralım birlikmi olalım bölünelimmi insanları kışkırtmaya çalışıp yazdıklarına dikkat et
    Cevapla
  • kobani 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH akıl fikir versin bu işid belası çoktığı günden beri kara harekatı olarak hiç bir devlet cesaret etib işidle çatışmadı insanlık onurunu sadece kürtler üstlendi kürtler hariç tüm dünyada halaylarla savaşmaya giden savaşçı göremezsiniz gerçekten kürtler bunların önünü kesmeseydi şimdi ırakta suriyede işid devleti olmuştu ve bu işid yaptığı bu kadar katliama rağmen hala kürt düşmanları peşmergeyi ve kürt savaşçıları karalamaya çalışıyor el insaf biraz vicdan elinize bişey geçmeyecek ve haklı olan kazanacak kürt düşmanları başlarını önüne eğecek.ve bilinki çok kısıtlı inkanlarla hiç bir kürt savaşçı bu savaştan kaçmadı ve kaçmayacak.
    Cevapla
  • işidciki.mikim 9 yıl önce Şikayet Et
    burda bir sürü işid terüristi var yahuu.bunların bilgisayarı tesbit edilmeli uyuyan hücreler şimdiden yok edilmeli
    Cevapla
  • mehmet barlas 9 yıl önce Şikayet Et
    haklısın yaa.burası işidçi doldu maalesef.allah yardımcımız olsun
    Cevapla
  • isimsiz 9 yıl önce Şikayet Et
    senin topraklarında kahramanlar gibi karşılanıyorlar.son model cihazlarla boy gösteriyo kahramanlar.yazıklar olsun size onur elden gitmiş siz yemek parasının peşine düşmüşsünüz işte kaliteniz bu..artı klasik bir medya yalanı ne kaçması
    Cevapla
  • burhan kamalı 9 yıl önce Şikayet Et
    halay çekmekten başka bir halt beceremeyenler güya devlet kuracakmış ermeni lobisi ile birleşip uluslar arası kamuoyunu ayn el arapta 150 bin siivil var diye kandırıp infial oluşturup yalanlarla algı operasyonu yapan pkk ve onun soydaşları bu kadardır işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!