Savunma sanayiinde üç dev proje daha

Türkiye silahlarını geliştirmek için düğmeye bastı.

Savunma sanayiinde üç dev proje daha
Savunma sanayiinde üç dev proje daha
GİRİŞ 03.11.2014 07:01 GÜNCELLEME 03.11.2014 07:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bu konuda dışa bağımlılığı bitirmeyi planlayan Türkiye 3 dev proje için 41 milyon TL bütçe ayırdı. Türkiye, savunma sanayi teknolojilerini elinde bulunduran ülkelerin güdümünden kurtulmak için milli silah üretimindeki yol haritasını belirledi.

3 DEV PROJE

İlk etapta savunmada önemli sayılan teknolojiler üzerinde çalışma başlatan Türkiye daha sonra ufak çaplı silahlar üzerine yoğunlaşacak. Böylece kısa sürede hem elindeki silahları güçlendirecek hem de dünyaya savunma teknolojisi satan ülke konumuna gelecek. TÜBİTAK Savunma ve Güvenli Teknolojileri Araştırma Grubu (SAVTAG) ‘Sonar Geliştirme Projesi’, ‘Duyarsız Patlayıcı Projesi’ ve ‘Kızılötesi Dedektör Projesi’nde duyuru yaptı. Projelerin özellikleri ve kullanım amaçları şöyle:

SONAR SİSTEMİNDE HEDEF YERLİ ÜRETİM

-Sonar Geliştirme Projesi ile denizaltılarda yön ve mesafe ölçümünde önemli bir donanım olan sonar sistemlerinin millileştirilmesi ve yerli üretimi hedefleniyor.

DUYARSIZ PATLAYICI PROJESİ

- Duyarsız Patlayıcı Projesi ile savaş yeteneğini geliştirmeye yönelik; daha çevreci, güvenli ve etkin patlayıcı türlerine olan ihtiyacın milli imkanlarla karşılanması amaçlanıyor.

YENİ ARAŞTIRMALAR

-Kızılötesi Dedektör Projesi  ile de gece görüş imkanı tanıyan teknolojiler alanında yeni araştırmaların özendirilmesi ve daha önce edinilmiş milli kazanımların ileri noktalara taşınması hedefleniyor.

Kaynak: Ahmet Fatih Erturan - Star

YORUMLAR 10
  • en buyuk proje 9 yıl önce Şikayet Et
    laf laf laf ve sadece LAF
    Cevapla
  • burak burak 9 yıl önce Şikayet Et
    bizi kendi halimize bırakmazlar diye korkuyorum ama bir yandan müjde yetişiyor "rabbinin de bir hesabı var" ve yüreğimden tekrarlıyorum "ümitvar olunuz şu istikbal inkılabı içinde en yüksek gür seda islamın sedası olacaktır"
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    aselsan alır yurtdışına yaptırır hiçbir stratejik değeri kalmaz bu kadar basit. Eğitimi kökten çözmedikçe diğer herşey yalan. 13 sene boşa gitti hatta geriye gittik eğitimide. Bir şeyler yapın da önümüzdeki 50 yıl için siz görmeseniz de arkanızdan dua edecek birşeyler bulunsun
    Cevapla
  • HÜSEYİN İLHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman türk evladı ve insanı olarak hem TC nin hemde müslüman ülkelerin haçlı,kızıl komünist ve putperestelerin eline muhtaç olmaktan kurtaracak faydalı hizmeti kim yaparsa yapsın ALLAH MUVAFFAK ETSİN demek her müslümanın üzerindeki kardeşinin HAKKI dır.Şimdi hükümeti eleştirmek bir mümininde hakkıdır amma yapıcı tenkit olmak şartıyla.Dileğim idarecilerimiz kul haklarından uzak dursunlar,işleri hayırlara tebdil edilsin hayırlı işlerinde muvaffak olsunlar.
    Cevapla
  • ADEM 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar artık bizi kesmiyor. tank-top-dürbün-tüfek bunlarda gerekli ama daha etkilisi lazım. esed köpeğinde scudlar var ve istanbulu bile vuracak güçte ama biz bunu engelleyecek güce sahip değiliz. almanyadan hollandadan patriyot dileniyoruz. yüzlerce alman askerini yıllarca beslemek zorunda kalıyoruz. hem düşmana korku verecek hemde savunmada kullanılacak uzun menzilli füzeye ihtiyacımız var. uçaktan bile öncelikli bu konu. sınırımızı suriye uçak ve helikopterlerinden f16 ile koruyoruz. malatyadan, amasyadan f16 geliyor devriye atıyor. bu çok komik. yap füzeyi, kilitle uçağına. uyar önce devam ederse vur füzenle onu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış