KYK başvurularında yeni uygulama

KYK, başvuruları 'Çok Noktalı Kontrol' sistemiyle denetlemeye başladı. KYK 2014 Başbakanlık bursu sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK başvurularında yeni uygulama
KYK başvurularında yeni uygulama
GİRİŞ 03.11.2014 10:02 GÜNCELLEME 03.11.2014 10:02

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) müracaatlarında 'devrim' gibi uygulama... Ayrıca KYK'nın geri ödemesiz olan burs başvurusu ve öğrenim kredisi hakkında detaylı bilgi bu sayfada

Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK'ya yapılan yurt, burs ve kredi başvurularında kullanılan puanlama sisteminde yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Yeni sisteme göre; KYK'nın yurtlarında konaklamak ya da kredi ve burs almak isteyen öğrencilerin beyanları, aralarında Maliye, Aile ve Sosyal Politikalar, Çevre ve Şehircilik, Adalet, Gümrük ve Ticaret Bakanlıkları'nın da yer aldığı 11 farklı noktanın bulunduğu 'Çok Noktalı Kontrol' adlı sistemden taranarak kontrol ediliyor. Bakanlık böylelikle, özellikle ailesinin maddi durumu, yurtlarda öncelik tanınan dezavantajlı gruplar içerisinde yer alma gibi sıralamayı ve burs-kredi sonuçlarını etkileyen bilgilerde mümkün olan en doğru sonuca ulaşıyor.

BEYANLARDAKİ SUİİSTİMAL ÖNLENECEK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuya ilişkin değerlendirmesinde, yeni sistemin suiistimalin önlenmesi ve mümkün olan en hakkaniyetli sonuca ulaşılması için oldukça faydalı olduğunu belirtti. 

KREDİ-BURS SONUÇLARI YAKINDA AÇIKLANACAK

Kılıç, yakın zamanda burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklanacağını belirterek, "Yıl sonuna kadar 390 bin öğrenciyi tek bir çatı altında birleştirecek Türkiye'nin en genç, en dinamik, en umutlu ailesiyiz" dedi.

KYK Bursu Ne Kadar?

En son 2011 yılında yapılan zamla birlikte lisans öğrencilerine 240 TL verilmektedir. 2011'den önce ise her yıl 20 TL zam yapılmaktaydı. 2011 yılında 200 TL'den 240 TL'ye çıkarılmıştı.Yüksek Lisans KYK bursu ise Lisans ücretinin 2 katı kadar, yani 480 TL olup, doktora yapanlara ise lisans ücretinin 3 katı kadar, yani 720 TL verilmektedir.2012 yılı başında KYK bursuna 20 TL'lik bir zam yapılarak Lisans öğrencileri için 260 TL, Yüksek Lisans öğrencileri için 520 TL, Doktora öğrencileri için ise 780 TL olması tahmin edilmektedir.

KYK HABERLERİ 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı