Madencilerin kredi borçları siliniyor

Ermenek'te maden ocağında mahsur kalan 18 işçiden bazılarının kredi borçları silinecek. Bin 500 madencinin kredi borçları da ertelenecek.

Madencilerin kredi borçları siliniyor
Madencilerin kredi borçları siliniyor
GİRİŞ 04.11.2014 15:15 GÜNCELLEME 04.11.2014 16:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan işçilerin kredi borçlarının bankalar tarafından 3 ay süreyle ertelendiğini söyledi.

Mahsur kalan madencelerin çoğunun Halk Bankası'ndan kredi çektiği tespit edildiğini ifade eden Elvan, “Halk Bankası Genel müdürü kredi kullanan maden işçilerin borçlarının silindiğini söyledi” dedi.

”OCAKTA BASINÇLI SUYUN ETKİSİYLE OLUŞAN TAHRİBATI, BAZI YERLERDE TAVANIN ÇÖKTÜĞÜ GÖRÜYORUZ”

Enerji Bakanı Taner Yıldız Karaman’ ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında mahsur kalan 18 maden işçisine ulaşma çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Yıldız,” Ocakta her açılan bariyerden sonra tahkimat bozukluğu ortaya çıkıyor. Basınçlı suyun etkisiyle oluşan tahribatı görüyoruz bazı yerlerde tavanın çöktüğünü görüyoruz. Onların temizlenme çalışmaları devam ediyor dedi. Ocağın 1250- 1300 metresinde çalışma yapılabildiğini belirten Yıldız, ekiplerin 24 saat kesintisiz çalışmalarına devam ettiğini de sözlerine ekledi
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Madenciler sigortalı değildir. 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bankacı olarak söylüyorum %90 o krediler için hayat sigortası yapılmamıştır. Çok riskli görüldükleri için bazı meslek gruplarına hayat sigortası yapılmıyor. Allah yakınlarına sabır ihsan eylesin.
    Cevapla
  • kolibri 9 yıl önce Şikayet Et
    kaskolu krediler :))) kapitalin bir kaybı olmaz.
    Cevapla
  • DÜŞÜNEN ADAM 9 yıl önce Şikayet Et
    ERTELEMEK NE DEMEK KESİN BAŞBAKANIN HABERİ YOK SİLİN GİTSİN KARDEŞİM YAKIŞAN BU ?
    Cevapla
  • Az Bilgin 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş zaten çekilen paralar için ölüm sigortasını peşin kesiyorlar. silme işi hava atmaktan başka bişey değil. yiyorsa hayatta olan madencilerin borçlarını silin.
    Cevapla
  • Fikrim Geldi 9 yıl önce Şikayet Et
    Ertelemekle olmaz. Silin o borçları. Zaten ne kadar maaş alıyorlar ki ne kadar kredi borcu olabilir. Silin o garibanların borçlarını...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi