SSK SGK TC Kimlik No İle Hizmet Dökümü Sorgulama

SGK-SSK, Sosyal Sigortalar Kurumunun kısaltmasıdır. SGK-SSK birçok vatandaşın yardımına koşar. TC Kimlik No ile işlemlerinizi yapın

SSK SGK TC Kimlik No İle Hizmet Dökümü Sorgulama
SSK SGK TC Kimlik No İle Hizmet Dökümü Sorgulama
GİRİŞ 07.11.2014 09:56 GÜNCELLEME 07.11.2014 09:56
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

TC kimlik no ile SGK-SSK Hizmet dökümü sorgulaması nasıl yapılır? SGK- SSK Sorgulama işlemlerinizi haberimizde kolaylıkla yapabilirsiniz. 

Hizmet dökümü almak için ne gerekir? SGK ile ilgili tüm işlemlerinizi sorgulama sayfasında yapabilirsiniz. SGK-SSK randevu, hizmet dökümü, sorgulama işlemleri ve dahası. E-SGM üzerinden şifresiz SGK-SSK Hizmet dökümü almanız mümkün.

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

SGK RANDEVU İÇİN TIKLAYIN

TÜM SGK SSK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYIN

Sigorta Sorgulama

Sigorta sorgulama ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü gibi sizin hizmetinize ait bilgileri içeren bir dokümanıdır. Sigortanızı sorgulatmak için prim, gün sayılarınızı belirten 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü yani sigorta sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Sigorta sorgulamanızı iki şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

“E-SGM Hizmet Sorgulama Ekranı” ile sigorta sorgulama ve “E-Devlet” ile sigorta sorgulama şeklinde iki şekilde yapılır.

“E-SGM Hizmet Sorgulama Ekranı” İle Sigorta Sorgulama : E-SGM hizmet sorgulama ekranı ile sigorta sorgulama için ilk yapmanız gereken E-SGM ekranına ulaşmaktır. Bu ekrana ulaştıktan sonra T.C. kimlik numaranızı, uyruğunuzu, cilt numaranızı, doğum yılınızı ve nüfus ilinizi giriniz. “Sorgula” butonuna tıkladıktan sonra sigorta sorgulamanızı gerçekleştirmiş bulunmaktasınız.

“E-Devlet İle Sigorta Sorgulama : E-Devlet ilesigorta sorgulama, 4A SGK hizmet dökümü ya da SSK hizmet dökümü bilgilerinize erişerek sigorta sorgulamanızı öğrenebilirsiniz.

SGK 4A-SSK Hizmet Dökümü

SGK 4/A ya da SSK hizmet dökümü, sizin SSK ve SGK 4/A kapsamındaki tüm çalışmalarınızı, kronolojik bir sıralamaya göre anlatan, açıklayan bir dokümandır. Bu dokümandan ne zaman işe girdiğinizi, ne zaman işten ayrıldığınızı, kaç farklı yerde çalıştığınızı, toplam ne kadar prim gün sayısına sahip olduğunuzu, aylık ve yıllık prim gün sayılarınızı kısaca tüm sigorta sorgulamanızı ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz. Bu dokümana iki şekilde ulaşabilirsiniz.

E-Devlet ile SGK 4A-SSK Hizmet Dökümü

E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında PTT şubesinden aldıktan sonra, sisteme T.C. kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sol tarafta yer alan “E-Hizmetler” seçeneğini tıklayınız. Açılan ekrandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) nu bulunuz. Altında yer alan seçeneklerden 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü için “4A Hizmet Bilgisi” ni tıklayınız. SSK hizmet dökümünüz karşınıza gelecektir.

E-SGM Ekranı İle SGK 4A-SSK Hizmet Dökümü

E-SGM ekranı ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüze ulaşmak için sayfayı açtıktan sonra, T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, doğum yılınızı giriniz. Nüfusa bağlı olduğunuz il ile cinsiyetinizi seçiniz. “Sorgula” butonuna tıklayınız. Açılan ekranın, sağ tarafında yer alan seçeneklerden “Hizmet Bilgisi” açılır menüsünü tıklayınız. Menüden SSK hizmet dökümü için “4A Hizmet Bilgisi” seçeneğini tıklayınız. Karşınıza SSK hizmet dökümü , yeni adıyla 4A SGK hizmet dökümünüz gelecektir. Böylece,  4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü ayrıntılı bir şekilde öğrenmiş olacaksınız.

SGK 4A-SSK Prim Sorgulama

4A SGK hizmet dökümü yani SSK prim sorgulama ile sizde hangi tarihler arasında, ne kadar prim yatırıldığını SSK hizmet dökümünüz ile yani prim sorgulaması yaparak öğrenebilirsiniz. Nerelerde çalıştığınızı, ne kadar süreyle çalıştığınızı, kaç firma değiştirdiğinizi, her firmadan ne kadar prim yatırıldığını öğrenebilirsiniz.

SGK prim sorgulamada, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü  ya da sigorta sorgulama ile aynı işlemleri yapmanız gerekmektedir. Yani, SSK hizmet dökümünde olduğu gibi, prim sorgulamada da E-Devlet ve E-SGM ekranı olmak üzere işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-SGM ekranlarından uyruğunuzu, T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, nüfusa bağlı olduğunuz ili, doğum yılınızı giriniz. Eğer, T.C. vatandaşı değilseniz uyruğunuz ile birlikte, ikamet tezkere numaranızı da girmek zorundasınız. Daha sonra güvenlik kodu yazan kısma, karşısında bulunan karakterleri giriniz. “Sorgula” butonuna tıklayınız. Karşınıza gelen ekranın sağ tarafında bulunan “Hizmet Bilgisi” açılır menüsünden “4A Hizmet Bilgisini” seçtiğinizde prim sayınızı yani SSK hizmet dökümünüzü öğrenmiş olacaksınız.

E-Devlet ile ise bu işlemi şifrenizi PTT den, 2 TL karşılığında aldıktan sonra gerçekleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi girmelisiniz. “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıkladıktan sonra, sol taraftan “E-Hizmetler” seçeneğini seçiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu altında bulunan “4A Hizmet Bilgisi” seçeneğini tıklayınız. Böylece, SGK prim sayınızı yani SSK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz.

SGK SSK Gecikme Zammı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Ödemediğiniz her SGK priminize gecikme faizi eklenmektedir. Eğer SSK gecikme faizinizin ne kadar olduğunu bilmiyor ve hesaplamak istiyorsanız SGK'nın biz vatandaşlara sunduğu SGK SSK gecikme zammı hesaplama uygulamasını kullanabilirsiniz. Peki bu SSK gecikme zammı hesaplama uygulamasını nasıl kullanacaksınız. Aşağıdaki linke tıklayarak SGK SSK gecikme zammı hesaplama hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

SGK SSK Rapor Girişi Nasıl Yapılır?

SGK SSK rapor girişi uygulaması işverenler için uygulamaya konmuştur. SGK SSK rapor girişi ile SGK'ya gitmeden online bir biçimde rapor almış çalışanınızın bilgilerini internet üzerinden girebilirsiniz. SSK rapor girişi ile ilgili daha fazla bilgi almak için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli olacaktır.

SSK İşyeri No Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK SSK işyeri numaranız devlet tarafından yapılan herhangi bir kontrolde sizin için gerekli olacaktır. Şimdilik sadece İstanbul'daki işyerleri için yapılan www.ito.org.tr adresiyle işyeri sicil numaranıza ulaşabilirsiniz. Peki diğer işyerleri SGK SSK işyeri sicil numaralarını nasıl öğrenecekler. Bunu aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

 

 

YORUMLAR 9
  • Nuretti yıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    Sıkortam kaçgunoldugunu ögren
    Cevapla
  • derman 8 yıl önce Şikayet Et
    Sigortam kac gun var
    Cevapla
  • cenk 8 yıl önce Şikayet Et
    ben 1996 başlangıç 2008 ne zaman emekli olacagim
    Cevapla
  • Emine özer 8 yıl önce Şikayet Et
    Sigorta pirimimi öğrenmek istyorum
    Cevapla
  • mehmet yağmur 8 yıl önce Şikayet Et
    sigortayı öğrenmek istiyorm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı