Kıyı Emniyeti'nden 'batan tekne' açıklaması

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Rumeli Feneri açıklarında batan tekneyle ilgili bir açıklama yaptı.

Kıyı Emniyeti'nden 'batan tekne' açıklaması
Kıyı Emniyeti'nden 'batan tekne' açıklaması
GİRİŞ 05.11.2014 15:30 GÜNCELLEME 05.11.2014 15:31

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Rumeli Feneri açıklarında batan tekneyle ilgili yeni açıklama yaparak, ölenlerin 10'unun çocuk, 4'ünün kadın olduğunu belirtti.

İşte Kıyı Emniyeti'nin yaptığı açıklama:

"03.11.2014 tarih, saat 02:51'de Sahil Güvenlik'ten Riva açıklarında bir mülteci teknesinin battığı ihbarı alınması üzerine, kuruluşumuza ait hızlı tahlisiye botları olay mahalline sevk edilmiştir. Anılan bölgede yapılan arama kurtarma çalışmalarında herhangi bir bulguya rastlanmaması üzerine tahlisiye botumuz istasyona geri dönmüştür.

10 ÇOCUK ÖLDÜ

Sabah 07:55’te Rumeli Feneri’nin 3 mil açıklarında denizde insanlar bulunduğuna dair bölgedeki balıkçılardan gelen yeni bir ihbar üzerine, KIYEM 3 ve Kıyı Emniyeti 3 hızlı tahlisiye botları olay mahalline sevk edilerek arama kurtarma çalışmalarına tekrar başlanmıştır.

Torun isimli teknede Türk Kaptan dahil Afganistan uyruklu toplam 43 kişi bulunduğu ve bunlardan 24 kişinin cesedine (10 çocuk, 10 erkek ve 4 kadın) ulaşılmış, 6 kişi (erkek) ise sağ olarak kurtarılmıştır.

"24 SAAT KESİNTİSİZ OLARAK DEVAM EDİLMEKTE"

Sahil Güvenlik koordinesinde denizden arama kurtarma çalışmalarına 24 saat kesintisiz olarak devam edilmekte olup; ilave olarak Rumeli ve Anadolu yakasında da kuruluşumuza ait iki ayrı kara tahlisiye ekibince gündüz sahil taramasına devam edilmektedir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri