Bedelli askerlikle ilgili kesin karar alındı!

Genelkurmay Başkanlığı’nın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verdiği brifing sonrası bedelli askerlik düşüncesinin rafa kalktığı ifade edildi.

Bedelli askerlikle ilgili kesin karar alındı!
Bedelli askerlikle ilgili kesin karar alındı!
GİRİŞ 06.11.2014 02:40 GÜNCELLEME 06.11.2014 02:52
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu’na önceki gün Genelkurmay Karargâhı’nda sunulan brifingin ayrıntılarına ulaşıldı.

Brifingde gündeme gelen konular şöyle sıralandı:


BEDELLİ ASKERLİK

Genelkurmay, askerlik sürelerinin kısaltılmasının ardından, özellikle 6 ay kısa dönem askerlik yükümlülerinin iç güvenliğe katkısının çok sınırlı olduğunu belirtti. Bedelli askerlik uygulamalarının mali imkânları yetersiz kesimlerde yarattığı rahatsızlığa ve bölgesel gelişmelerin ortaya çıkardığı güvenlik risklerine işaret edildi. Karargâhın olumsuz bakışı karşısında, bedelli askerlik uygulaması düşüncesinin kesinlikle rafa kaldırıldığı ifade edildi.

SINIRLARA RADAR

Genelkurmay Plan ve Prensipler Başkanlığı, 2033 yılına kadar uygulamaya geçecek 27 modernizasyon projesi hakkında bilgi verdi. Öncelikli proje olarak sınır güvenliği üzerinde duruldu. Birinci adım olarak Suriye ve Irak, ardından İran sınırı kalekol, sabit radar, gözetleme ve acil alarm sistemleriyle donatılacak.

YASAL GÜVENCE

Genelkurmay, terörle mücadele operasyonlarında görev alan personelin yasal güvenceye kavuşturulması beklentisini 2 yıl önce hükümete bildirmişti. Bu beklenti yinelendi. Askeri personelin sivil mahkemede yargılanmaması, eğer yargılanacaksa da, orgeneraller için Başbakan, jandarma personeli için İçişleri Bakanı, diğer askeri personel için Milli Savunma Bakanı izninin şart koşulması talep edildi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 40
  • cihan 9 yıl önce Şikayet Et
    haber kaynağı cemaat medyası hükümete saldırmak için büyük bir kitlenin beklediği bedelli meselesi kullanılıyor cemaat elemanları da eşek gibi gidip yapacaksınız gibi yorumlar yapıyor manipüle olmayın derim
    Cevapla
  • haklının yanında 9 yıl önce Şikayet Et
    bedelli askerlik eşitsizliğin ta kendisidir buna kısa dönemde dahildir. "Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir"
    Cevapla
  • olcay çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    beyler şu zamanda bedelli askerlik olmaz şansınıza küsün askerliğini yapmadan 3 çocuk yapan halit nice insanlar askerliği yapmadan evlenmediler sevdiklerini bile alamadılar.sende hekes gibi hesabını buna göre yapacaktın
    Cevapla
  • baba44 9 yıl önce Şikayet Et
    3 kardeşim askerliklerini yaptı geldi ama ben gidemedim 31 yaşında çocuk sahibi bir babayım...
    Cevapla
  • zaza23 9 yıl önce Şikayet Et
    bu bedelli çıkmazsa eğer söz verip te bu kadar insanı kandırana da ve ben yaptım sen yapacaksın diyene de yazıklar olsun!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...