Maden işçilerinin çocuklarına psikolojik destek

Karaman Ermenek'te kömür ocağında mahsur kalan işçilerin 18 yaşın altındaki 19 çocuğuna psikolojik destek verilmeye başlandı.

Maden işçilerinin çocuklarına psikolojik destek
Maden işçilerinin çocuklarına psikolojik destek
GİRİŞ 06.11.2014 12:50 GÜNCELLEME 06.11.2014 12:50

Alınan bilgiye göre, kömür ocağında mahsur kalan işçilere ulaşılması amacıyla ilgili ekipler, çalışmalarını gece gündüz aralıksız yürütüyor.
 

Bir yandan ocak sahasında kendilerine tahsis edilen çadırda ailelerin bekleyişi sürerken, devletin birimleri koordineli hareket ederek, işçi yakınlarına ve çocuklarına yönelik çalışma yapıyor.

Karaman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, kazanın meydana gelmesinden hemen sonra başladığı çalışmalar kapsamında 18 işçinin ailelerini ve eksiklerini tespit etti.

Bakanlık aracılığıyla ikişer bin lira nakit desteği ile yakacak gönderilen ailelerin evlerindeki eksikleri gideren müdürlük birimleri, eşleri ile anne ve babalarına psikolojik destek sağladı. Aileleri sık aralıklarla ziyaret eden ekipler, taleplerini hemen yerine getirerek, yaşanabilecek mağduriyetin önüne geçiyor.

Müdürlüğün oluşturduğu ekipler, işçilerin çocukları ve yakınlarının sağlıkla ilgili problemlerinin çözümünde de gerekli her türlü katkıyı sağlıyorlar.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise 12 rehber öğretmenden oluşturduğu 3 ekiple, okul çağındaki çocuklarla ilgilenmeye başladı. Kömür ocağında mahsur kalan işçilerin 18 yaş altındaki 19 çocuğundan okul çağındaki 17'sine psikolojik ve pedagojik destek veren öğretmenler, bu çocukları en fazla etkileyen arkadaşlarıyla da görüşerek ileride yaşanabilecek sorunların önüne geçmeye çalışıyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca görevlendirilen özel eğitim ekibinin de gelerek bizzat evlerinde ve okullarında çocuklarla görüşeceği, eğitimlerinin aksamaması için çalışma yapacağı öğrenildi.

Yetkililer, çocuklardan birkaçının okula devam ettiğini ancak bazı problemler yaşandığını belirterek, bu yüzden hem kendileri hem arkadaşlarıyla görüşüleceğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…