Savaş Mağduru kadınlar konuşulacak

Türkiye'de ilk defa savaşın mağdur ettiği kadınlar konuşulacak.

Savaş Mağduru kadınlar konuşulacak
Savaş Mağduru kadınlar konuşulacak
GİRİŞ 06.11.2014 13:13 GÜNCELLEME 06.11.2014 14:24

Savaşın mağdur ettiği kadınlar ilk defa bir panele konu oluyor. Kadın ve Demokrasi Derneği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen panele Birleşmiş Milletler'den, İslam İşbirliği Teşkilatından konuşmacılar da katılacak. Sare Davutoğlu'nun da açılış konuşmalarında yer alacağı program dahilinde Gaziantep'teki kamplar ziyaret edilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) işbirliği ile 10-11 Kasım'da Gaziantep'te "Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar" temalı üst düzey bir panel gerçekleştirilecek.

İki farklı oturumla pek çok konuğun ağırlanacağı ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin de destek verdiği panelde "Geçici Korumamız Altındaki Suriyeliler" ve "Güvenli Ortam Arayışı: Savaş Mağduru Kadınlar ve Güçlendirilmeleri" konuları masaya yatırılacak. Panele, Türkiye'deki geçici koruma altında bulunan savaş mağduru sığınmacılara ilişkin çalışmalar yürüten yetkili kurumların temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları, alanında uzman akademisyenler ve uzman psikologlar katılacak.

Savaşın mağdur ettiği kadınların sorunlarına çözüm üretmek amacıyla gerçekleştirecek programa Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Dr. Sare Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Birleşmiş Milletler Kadın Türkiye Temsilcisi Ms. Ingibjorg Gisladottir, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Operasyonlardan Sorumlu Yüksek Komiser Yardımcısı Ms. Janet Lim ve İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani Yardım Dairesi’nden Dr. Rami İnshasi’nin de aralarında bulunduğu birçok isim katılacak.

Tülay Gökçimen'in yönettiği ve Suriyeli kadınların acılarını konu edinen "Haykırış" belgeselinden kısa bir bölümün de izleneceği panelde, Sabiha Çimen'in "Kent Mültecileri" ve Anadolu Ajansı Sanatçılarının Gözünden Savaş Mağduru Kadınlar sergisi de gezilebilecek. Katılımcılar panel bitiminde Gaziantep Nizip Konteyner ve Çadır Kent'e de bir ziyaret gerçekleştirerek savaş mağduru kadınlarla bire bir görüşecek.

KADEM ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Türk Kızılayı, AFAD, Yeryüzü Doktorları, İHH, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Mültecilerle Dayanışma Derneği, TÜRKAD, Kagem, Bülbülzade Vakfı, Mozaik Kadın Derneği, Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu ve Akadder gibi sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği "Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar" konulu panel 11- 12 Kasım'da Gaziantep Divan Otel'de gerçekleşecek.

www.kadem.org.tr

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den çok sert yanıt: Senin 'DEM'leneceğin belliydi! Açık açık uyardı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması