Mehmet Görmez'den İsrail'e kınama

Görmez, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı Müslümanlara kapatması ve askerlerinin Mescid-i Aksa’ya postallarıyla girmesini kınadı.

Mehmet Görmez'den İsrail'e kınama
Mehmet Görmez'den İsrail'e kınama
GİRİŞ 06.11.2014 15:49 GÜNCELLEME 06.11.2014 15:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Görmez, yapılan bu hareketin büyük sonuçlar doğurabileceğini vurgulayarak, “İslam dünyasının bazı dini liderleriyle görüşmelerim oldu. 60’lı yıllardan bu yana ilk defa Mescid-i Aksa’nın tamamen Müslümanlara kapatılması ve askerlerin postallarıyla birlikte caminin içine girmiş olmaları, zaten travmalar yaşayan coğrafyamızda çok ciddi suistimallere yol açabilir. Bölgede travmaları artıracak davranışlardan uzak durulması gerekiyor. Bu hareketin olumsuz anlamda, dini sembolik etkisi yüksektir” diye konuştu.

Dünyanın katlanılması güç bir süreçten geçtiğini dile getiren Görmez, şöyle devam etti:

“Üzülerek belirteyim ki dünya zor süreçlerden geçiyor. Çünkü dünyanın pek çok bölgesi modernleşmeyle karşılaşmadan küreselleşmeyle karşılaştı. Bu zor süreçleri atlatmakta büyük güçlükler yaşadı. Küreselleşen dünyada tüm kültürler, inançlar, kimlikler iç içe geçti. Aslında insanlık bunu bir fırsata dönüştürerek birlikte yaşama kültürünü, ahlakını, hukukunu inşa ederek daha güzel bir dünya kurabilirdi. Ancak üzülerek belirteyim ki insanlık modern zamanlarda bu konularda başarılı olamadı.”

YORUMLAR 2
  • kanca 9 yıl önce Şikayet Et
    anca kınarsınız hani vücttuk ne oldu _size sesleniyorum 1.5 milyar nerdesiniz erbakan ne güzel söylüyör türkiyede partiler ikidir sadeve diğerleri nerede kanuni mektupla dansı duduracak
    Cevapla
  • acizane 9 yıl önce Şikayet Et
    bizim tayyibimiz mutlaka birseyler düsünüyordur,süslemeli sözlerle zulmün durmayacgini herkes biliyor,insaallah gün gelir bu siyonistlere öyle bir ordu hazirlanirki,bir ucu telavivde bir ucuda ankarada olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı