IŞİD'den çocuk esirlere 31 gün işkence

Halep’ten Kobani’ye dönerken IŞİD tarafından kaçırılan 14 yaşındaki Şerko Şiraz, militanların insanlık dışı işkencelerini anlattı

IŞİD'den çocuk esirlere 31 gün işkence
IŞİD'den çocuk esirlere 31 gün işkence
GİRİŞ 08.11.2014 12:15 GÜNCELLEME 08.11.2014 12:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

“Müslüman olmayan herkesi öldüreceğiz. Biz kıyamet savaşçılarıyız.” Bu sözler, aralarında 14 yaşındaki Şerko Şiraz’ın da bulunduğu esir Kürt çocuklara din dersi veren IŞİD’li hocaların sözleri. Halep’te lise sınavı sonrası Kobani’ye dönerken 148 arkadaşıyla birlikte yol kesen IŞİD teröristleri tarafından kaçırılan ve 31 gün Minbic kentinde bir okulda zorla tutulan Şerko Şiraz, yaşadıkları korku dolu günleri ve maruz kaldıkları işkenceyi anlattı.

Kurban Bayramı’ndan 2 gün önce 2 Ekim’de 124 öğrenciyle birlikte serbest bırakılan Şerko, travma yaşadığı için sokağa çıkamıyor; her an yeniden kaçırılma korkusuyla yaşıyor. Serko, IŞİD’in yol kesmesi sonucu alınmaları ve 31 gün süresince tutulduğu okulda yaşadıklarını şöyle aktardı:

Kürtçe konuşmak yasak  

“Bizi Minbic yakınlarındaki bir okula götürdüler. İki bölüme ayırdılar. Önce bize din dersi vermeye başladılar. Dediklerini yapmayanları başka odaya alıyorlardı, her gün dövüyorlardı. Özetle bize şunu anlatıyorlardı: Ortadoğu’daki bütün devletleri yıkacağız. Müslüman olmayan herkesi öldüreceğiz. Büyük bir devlet kuracağız. Biz kıyamet savaşçılarıyız. Kurtarıcı gelecek. Dünyayı temizleyeceğiz.”

Aralarında Kürtçe konuştukları için de dayak yediklerini, Kürtçe “huda” anlamına gelen Allah adını Arapça olarak söylemeleri için işkence gördüklerini anlatan Şerko, şöyle devam etti:

“Her hatamızda 20 kırbaç vuruyorlardı. Dayak yerken Kürtçe ‘daye’, yani anne diyorduk. Onlar anne değil, Allah dememizi istiyorlardı. Bizi bazen okulun bahçesine çıkarıp dövüyorlardı. ‘Köpek kafirdir. YPG de kafirdir; onlar köpektir’ dedirtiyorlardı. Söylemediğimiz taktirde bizi dövmeye devam ediyorlardı. Bir çocuk vardı. Babası YPG’liydi. Özellikle onu çağırıp, ‘babam köpektir, kafirdir, Apocudur’ dedirtiyorlardı. İşkenceye dayanamadığı için mecburen söylüyordu. Çocuklardan bazılarını da gövdesini tekerin içine koyup dövüyorlardı, öyle yürütüyorlardı. İşkence yapanların tamamına yakını Halepli Araplardandı. Diğerleri Suudi Arabistanlıydı. Biz ellerindeyken köylere baskınlar yapıyorlardı, kafir dedikleri insanları kesiyorlardı. Bunları bize anlatıyorlardı.

Baş kesme videosu izlettiler

Akşam eğitimlerinde Irak’ta ve başka yerlerde yakalayıp ellerini ve ayaklarını bağladıkları kişilerin video görüntülerini izlemek zorunda kaldıklarını anlatan Şerko, “Bu kişileri keserken çektikleri görüntüleri de izletip bizi korkutuyorlardı” dedi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 1
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    bunun neresi cocuk evlense cocugu olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!