Lise öğrencileri tek kişilik otomobil yaptı

Iğdır'da biri hurdacı, diğeri de tornacı babanın çocukları olan iki lise öğrencisi, tek kişilik otomobil yapmayı başardı.

Lise öğrencileri tek kişilik otomobil yaptı
Lise öğrencileri tek kişilik otomobil yaptı
GİRİŞ 08.11.2014 13:44 GÜNCELLEME 08.11.2014 13:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören Kadir Kızıl ve sıra arkadaşı Ferdi Bulkan, babalarının mesleklerini harmanlayarak çalışma yaptı.

HURDALIKLARDAN PARÇA TOPLADILAR

Babası tornacı olan Kızıl, çizdiği tasarımlarla bir otomobil yapmaya karar verirken, malzemelerin teminini ve elverişli hale getirilmesi işini ise sıra arkadaşı Bulkan üstlendi. Bulkan, babası yanında hurdacılık yaptığı dönemlerin avantajını kullanarak kentteki hurdalıkları dolaşıp otomobil için gereken malzemeleri buldu.Küçük yaşlardan beri tornacı babasına yardım eden Kızıl'ın da motoru bulmasıyla çalışmalar başladı.

4 AYDA BİTTİ

İkili, yaklaşık 4 ay boyunca derslerden kalan vakitlerini atölye bölümünde geçirdi. Kızıl, otomobilin motorunu ve aksamını tamamlarken, Bulkan da hurda malzemeleri elverişli hale getirerek otomobil görünümüne kavuşturdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • miso 9 yıl önce Şikayet Et
    helal olsunn
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    otomobil yaptı demek parçaları hurdalıktan toplayarak araç yapmak demek değildir, parçaları uzuvları kendi yapacak hurdalıktan bulup yaptıkları ordan burdan toplayarak bir araya getirmek demektir !
    Cevapla
  • ee artık 9 yıl önce Şikayet Et
    avrupaya satmaya başlarız.. hayırlı olsun.. millet gider aya biz kaldık yaya. övündüğümüz şeylere bak!.. hizaya gel..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?