Savaşın mağdur ettiği kadınlar

Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) Gaziantep'te düzenlediği Savaşın mağdur ettiği kadınlar adlı panele ilgi büyük.

Savaşın mağdur ettiği kadınlar
Savaşın mağdur ettiği kadınlar
GİRİŞ 10.11.2014 12:06 GÜNCELLEME 10.11.2014 13:20

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Operasyonlardan Sorumlu Yüksek Komiser Yardımcısı Janet Lim, "Türkiye, 4 milyar dolardan fazla kaynak aktararak Suriyeli mültecilere kucak açtı. Bu çabaları nedeniyle, temsil ettiğim BM ve bireysel olarak Türk hükümetine teşekkürü borç biliyorum" dedi.

Janet, Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlediği "Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar Paneli"nde yaptığı konuşmada, Suriye'deki çatışmaların, bölgedeki ülkeler için de güvenlik sorununu gündeme getirdiğini söyledi.

Türkiye'nin Suriye'deki iç savaşın önüne geçebilmek ve mülteci sorununu dünya kamuoyunun gündemine getirebilmek için önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Lim, Türk hükümetinin okul, enerji tedariki, kamu finansmanı gibi birçok konuda Suriyelilerin sıkıntılarını giderebilmek ve yaralarını sarabilmek için çalıştığına dikkati çekti. Lim, "Türkiye, 4 milyar dolardan fazla kaynak aktararak Suriyeli mültecilere kucak açtı. Bu çabaları nedeniyle, temsil ettiğim BM ve bireysel olarak Türk hükümetine teşekkürü borç biliyorum" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı