Deniz Feneri'nden Arakan'a mescit ve medrese

Deniz Feneri Derneği, mülteci konumundaki Arakanlı Müslümanların ibadethane ihtiyacını karşılıyor.

Deniz Feneri'nden Arakan'a mescit ve medrese
Deniz Feneri'nden Arakan'a mescit ve medrese
GİRİŞ 10.11.2014 12:55 GÜNCELLEME 10.11.2014 12:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Deniz Feneri Derneği Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşayan ve sayıları 2 milyondan fazla olan Arakanlılar için mescit ve medrese yaptırdı.

İletişim Koordinatörü Recep Koçak yaptığı açıklamada; “Güneydoğu Asya'daki, eski adı Burma olan Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşayan ve sayıları 2 milyondan fazla olan Arakan Müslümanları, senelerdir öz vatanlarında toplumsal ve siyasal baskı altında yaşıyor. Ölümle burun buruna yaşayan, işkencelere maruz kalan 3 milyona yakın Arakanlı Müslüman ise değişik ülkelere göç etmiş durumda ve göç etmeye devam ediyor. 

Baskı ve zulme maruz kalan Arakanlı Müslümanlar seslerini dünyaya duyuramıyor. 
Arakanlı Müslümanlara karşı yapılan katliamlar ise maalesef dünyanın gündeminde bile değil.

Ölümden kaçıp Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar açlık ve sefaletle baş başa.

Deniz Feneri Derneği Bangladeş’in Cox Bazaar bölgesindeki Arakan kamplarında sürekli olarak yardım çalışmalarında bulunuyor. Temiz içme suyunun bulunmadığı kamplarda bugüne kadar 50 adedi aşkın su kuyusu açtık ve açmaya devam ediyoruz. Derneğimiz kısa süre önce başlattığı bir mescit ve bir medrese yapımını da tamamladı.

Bu mescit 500 kişilik cemaat kapasiteli. Ayrıca, medrese görevi de görecek. Her gün 100 talebe burada ilim tahsil edecek.  Mescitte görev yapacak olan din görevlisinin bir yıllık maaşı da Deniz Feneri Derneği tarafından karşılanacak.

Bir diğer mescidimizin ise inşaat çalışması devam ediyor. Hayırseverlerin desteğiyle 3 mescit çalışması daha yapılacak. Deniz Feneri Derneği iç çatışmalar sebebiyle yerinden yurdundan olan Bangladeş Cox Bazzaar’daki kamplarda zor ve sefil halde yaşamak durumunda kalan 500 bin Arakanlı Müslüman için çalışmalarına devam edecek” dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bi karar ALLAH razı olsun. Ayrıca bu dinsiz katil Budistlere dikkat etmek lazım Gerekli güv. tedbirleri alınması için
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!