Bostanoğlu: Milli denizaltılar geliyor

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, milli denizaltı yapılması için proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 Bostanoğlu: Milli denizaltılar geliyor
Bostanoğlu: Milli denizaltılar geliyor
GİRİŞ 10.11.2014 13:13 GÜNCELLEME 10.11.2014 13:13
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Güney Ege'deki uluslararası sularda devam eden Mavi Balina- 14 Fiili Deniz Davet Tatbikatı'na katılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Türk mühendis ve işçisinin eseri olan firkateynlerimizden sonra şimdi de milli denizaltı yapılması için proje çalışmalarının 2018 yılına kadar yetiştirilmeye çalışıldığı belirtti.

"6 ADET DENİZALTI ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR"

6 yeni denizaltı üreterek 2024 yılında donanmadaki 14 olan denizaltı sayısını 20'ye çıkarmayı planladıklarını açıklayan Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, "Almanya ile işbirliği altında 6 adet havadan bağımsız denizaltının inşa projesi çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuda bazı koordine toplantıları yapıldı. Önümüzdeki günlerde ileri adımlar atılacak. Diğer tüm projelerde olduğu gibi biz de hassasiyetle bu konuyu takip ediyoruz. Geleceği planlamak bizim en önemli görevlerimizden bir tanesi. Bu gemi yapıldıysa (TCG Büyükada), geçmişte büyüklerimizin yaptığı öngörüler ve zamanındaki planlamalar sayesinde oldu. Bunda en önemli unsurlardan bir tanesi nitelikli insan gücü. Biz deniz kuvvetleri olarak daima nitelikli insan gücüne büyük önem atfetmekteyiz" dedi.

"15 GÜN SUYUN ALTINDA KALABİLECEK"

Yeni yapılacak denizaltıların şu an hizmette olanlardan farkının 15 gün su altında kalabilecek olmaları olduğunu belirten Orgenaral Bostanoğlu, "Denizaltılar, 66.3 metre boya sahip, su üstü deplasmanı bin 854 ton, dalmış deplasmanı 2 bin 13 ton olacak olarak inşa edilecek" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 20
  • ottoman 9 yıl önce Şikayet Et
    Abdülhamit han bir kele arddra öğrenmesi için yazıyom . Yunanistan kları o zaman kendilerine 2 torpido atabilen deniz altı almıştı abdulhamit handa ege denizinde üstünlük onlara gecmesın diye bu deniz altıyı tasarlayan kişiyi istanbula getilim denizin içinden seli sekilde 6 tane tolpido atabılen bir kac kısılık bir deniz altı yaptırmıştı ve o zmanlar İngiltere ve bir kac güçlü devretten sonra en güçlü deniz kuvvetine sahip Osmanlıydı fakat haleket ettirmeye kömürümüz yoktu
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Boş durmuyoruz he Allah'a Şükür...
    Cevapla
  • karadeniz 9 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizi en iyi şekilde yönetin diye seçilen iktidarlar milli bir denizaltı yapmışlarmı? yok.çünkü gerek duymamışlar nasıl olsa dışardan alıyoruz.yazılımıda bizim ols ne olur.onlarda olsa ne olur mantığıyla ülke yönetilmiş.şu anki muhalefet böyle bir çalışmaya hayılı olsun dermi.bunca işler yapıldı yapılıyor.sahi hiç hayırlı olsun dedilermi.demezler.belkide yapılanlardan rahatsız oluyorlar.gezi olayları neyin rahatsızlığıydı.böyle muhalefet ebdiyyen bu ülkede inşaallah iktidar olamaz.olmasında.ufku olmayan muhalefetin.bu ülkeye ufuk getirebileceğine inanan varmı.ancak onların yanında ufku olmayanlar durur.isterimki iktidarıyla muhalefetiyle bu ülkenin ufkunu alabildiğine açsınlar.ülke kazansın.millet kazansın.dünya mazlumları kazansın.ama nerde o muhalefet.
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    cennet mekan ulu hakan nerdeyaptırş şu denizaltıyı, sevgimiz de abartılı arkada birinci dünya savaşına girmedende ingltereye sipariş verip alamadığımız iki gemi varken ondan 30 sene öncesinde m barek denizaltı yaptırmış dıyoruz..tarihi bilmeden sallıyoruz vesselam
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Karamsar Poseidon kardeş! Abdülhamid ilk denizaltı yapılırken İngilizlerden de yararlanmış olabilir. O zaman imkanlar o kadarmış. Kendi ülkesinde üretimini sağlamış mı sağlamış. Osmanlı Donanmasını "Hedefe torpido atan ilk donanma" olarak tarihe geçirmiş mi giçirmiş, daha ne Allah razı olsun ondan. Asıl bugüne gelinceye kadar onu geliştirmek için adım atmayanlarda kabahat. Bu lafla modernlik, çağdaşlık nutuklarıyla olmuyor. Şimdi de ilk seferde lisans yabancı olabilir ama tamamı Ülkemizde üretilecek. Sonraki aşamada lisansı da kendimizin olur. Olumlu adımları eleştirmek değil desteklemek lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saçlarına kına yakılıp asker çorbası içtiler: 57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?