Sare Davutoğlu: Savaşın en çok zararı kadınlara

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nunn eşi Sare Davutoğlu, Gaziantep'te katıldığı bir panelde "Savaşlardan en çok kadınlar zarar görüyor." dedi.

Sare Davutoğlu: Savaşın en çok zararı kadınlara
Sare Davutoğlu: Savaşın en çok zararı kadınlara
GİRİŞ 10.11.2014 16:33 GÜNCELLEME 10.11.2014 16:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gaziantep’te, Büyükşehir Belediyesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği tarafından 'Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar' paneli düzenlendi. Panelde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, iç savaşların evleri, ocakları ve yürekleri yaktığını belirtti.

"SAVAŞLARDAN EN ÇOK KADINLAR ZARAR GÖRÜYOR"

Davutoğlu, "Tüm savaşlarda en çok kadınlar zarar görüyor, masumiyet katlediliyor. En korunaksız olan en büyük yarayı alıyor" dedi.

"TÜRKİYE'DE 1 MİLYON 600 SURİYELİ VAR"

Panelin açılışında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Türkiye'nin iç savaştan kaçan 1 milyon 600 Suriyeli mülteciye el uzattığını söyledi. Her mağduriyetin giderilmesi için yükün paylaşılması ve vicdanların harekete geçirilmesinin önemine değinen Sare Davutoğlu, şöyle konuştu;

"Hukuku olmayan savaşların iki tarafı da olmuyor. Herkes ölüyor, insanlar yerinden oluyor, yurdundan koparılıyor. İç savaşlar evleri, barkları, ocakları, yürekleri yakıyor. Tüm savaşlarda en çok kadınlar zarar görüyor, masumiyet katlediliyor. En korunaksız olan en büyük yarayı alıyor. İnsanlara karşı kin ve intikam duygusuyla dolu sönmüş vicdanlar yönetiyor savaşları.

"SURİYELERİ GÖÇMENLERE 1 BUÇUK MİLYON DOLAR"

Savaşın mağdur ettiği kadınlar için en yapabiliriz? Sesimizi yükseltebiliriz dünyanın uyuyan vicdanını harekete geçirebiliriz. Suriyeli mültecilere 4 buçuk milyar dolar harcama yapıldı. Türkiye dışından sağlanan destek sadece 233 milyon dolar. Uluslararası toplum Suriyeli mültecilere yardım etmede yetersiz kalıyor."

YORUMLAR 1
  • maşallah 9 yıl önce Şikayet Et
    ben sare hanımı ALLAH İÇİN ÇOK SEVİYORUM çok latif iyi huylu bir.geçenlerde hastalarının uorumlarını okuma fırsatı buldum herkes çok tatlı çok mükemmel olduğunu izah etmiş.ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...