Erdoğan işaret etmişti! Halep'te kıyamet kopuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Kobani'yi bir yana bırakın' diyerek dikkat çektiği Halep'ten kaçış başladı.

Erdoğan işaret etmişti! Halep'te kıyamet kopuyor
Erdoğan işaret etmişti! Halep'te kıyamet kopuyor
GİRİŞ 11.11.2014 08:49 GÜNCELLEME 11.11.2014 08:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Suriye savaşının kilit kenti Halep'te yaşayanlar canlarını kurtarmak için yollara düştü... Kentte, Esed rejiminin kuşatması sonucu muhalifler zor durumda kalınca beklenen büyük göç dalgası ilk sinyallerini vermeye başladı. Halep'te yaşayan Suriyeliler, hayatta kalabilmek için kaçmaya başladı. Birkaç parça eşyayla sınıra gelen mülteciler buradan Türkiye’ye geçmeye çalışıyor. Pasaportu olanlar Öncüpınar sınır kapısından Kilis’e geçiyor. Sığınmacılar, buradan da İstanbul başta olmak üzere çeşitli illere dağılıyor. Kilis’te yakınları bulunanlar ise yakınlarının yanına yerleşiyorlar. 

PASAPORT YOKSA MAYINLI YOL! 

Ancak pasaportu olmayanlar ise mayınlı alana gelerek ölüm tarlalarından geçiyor. Kuşatma altında bulunan kentten Türkiye’ye yaklaşık 1.5 milyon insanın gelmesi beklenirken 3 gün önce başlayan ilk göç dalgasında yaklaşık 10 bin Suriyeli’nin Türkiye sınırına yığıldığı bildirildi. Esselame sınır kapısına 2 kilometre uzaklıktaki Sucu Kasabası'nda muhalifler tarafından oluşturulan güvenlik koridorunda yaklaşık 10 bin Suriyeli Türkiye’ye geçmeyi bekliyor.

'Bize Türkiye sahip çıktı' 

Türk topraklarına ayak basan Mustafa adlı Suriye vatandaşı, yaşanan dehşeti şöyle antalıyor: Helep’te sanki kiyamet kopuyor. Varil bombaları atılıyor. Şu an Halep’te IŞİD, El Nusra, ÖSO, Tevhit Tugayı hepsi birbirleriyle çatışıyor. Bize Türkiye sahip çıktı, canımızı zor kurtardık. 

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR 4
  • Skywolf 9 yıl önce Şikayet Et
    Halebin düşeceğini sanmıyorum.Halepte rejim adına savaşanlar çoğunlukla fanatik Afgan Şiaları, Hizbullat ve Iraklı milisler..Para için savaşıyorlar ve eğitimsizler.Öldüklerinde ailelerine İran tarafından 4300 dolar ödeniyor.Muhalifler bunları büyük sayılarda pusuya düşürüp keklik gibi avlıyor.Rejimin Halepteki 1.amacı muhalifler tarafından 3 yıldır kuşatmada olan Nusayri Zahraa ve Nubl kasabalarına ulaşmak, 2. amacı Handarat-Layramunu birleştirip halkayı tamamlamak.Ama bu çok zor.İkisi de çok zor.Zira rejim ne kadar ilerlerse muhalifler farklı bölgelerden o kadar takviye gönderiyor, rejimin insan kaybı muazzam büyüyor ve rejimden o bölgeler tekrar alınıyor.
    Cevapla
  • ibilgili 9 yıl önce Şikayet Et
    halep giderse türkiye zora girer. tek taraflı güvenli bölge acele ilan edilsin
    Cevapla
  • el mecbur 9 yıl önce Şikayet Et
    dünya yanıyor.müslümanlar işkence zulüm altında.kürtler Yahudilere kalacağını bile bile,arzı mevudun sınırarı içinde kaldığını bile bile bir kürt devleti kurmak uğruna ırakta suriyede Müslüman araplara kafirlerin münafıkların yaptığı katliamlara katılıyor.yıllardır esede ülkesini koruyor diye destek verenleri ,esedn kürt ülkesi kurmak için batı ile nasıl bir işbirliği içine olduğunu idrak edemiyor.olan suriye halkına oluyor.amedem orda israle çanak olacak bir kürt devleti kurma isteyenler bu garipleri önünde engel olark görüp vahşice katlediyor. bu mesele birebir bizi ilgilendiriyor.bize ne diyemeyiz .kapılarımız açmak zorundayız..
    Cevapla
  • Birisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne söylemek gerekir, doğrusu bilmiyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü