Sızan suyu içerek kontrol ediyorduk

Ermenek’te 18 işçinin mahsur kaldığı madenin işletme müdürü Yavuz Özsoy ifadesinde işçilerin hayatına mal olan ihmaller zincirini anlattı.

Sızan suyu içerek kontrol ediyorduk
Sızan suyu içerek kontrol ediyorduk
GİRİŞ 12.11.2014 06:55 GÜNCELLEME 12.11.2014 10:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan Uyar ve Özsoy’un ifadeleri ölümün göz göre göre geldiğini ortaya koydu.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait kömür ocağında 15 gün önce yaşanan su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilere ulaşma çalışmaları devam ederken, tutuklanan 5 isimden maden şirketinin işletme müdürü Yavuz Özsoy, ifadesinde ‘Ocakta zaman zaman su sızıntısının olduğunu, bunun tatlı su (yeraltı suyu) olup olmadığı içerek kontrol ettiklerini’ söyledi.

Özsoy, olaydan dolayı üzüntü içerisindeyim. Oğlum bana ‘baba sen katil misin’ diye soruyor. Ben katil değilim. Ruhsatı verirken imalat haritaları vermeyen ya da bu çalışma esnasında 5 yıllık süre içinde bu haritaları temin etmeyen kişiler sorumludur. 2012’de çıkarılan haritada da eski ocaklar gözükmemekteydi, ifadelerini kullandı. 

28 Ekim günü meydana gelen olayda ocakta mahsur kalan 18 işçiden Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı'nın cenazeleri 6 Kasım gecesi çıkarılarak toprağa verilirken, 16 işçi için kurtarma çalışmaları nefeslik ve desandre bölümünde aralıksız sürdürülüyor. 

Madenin sahibi Saffet Uyar ise ifadesinde Has Şekerler firmasının tek ortağı ve yöneticisi olduğunu kendinden sonra ise Yavuz Özsoy’un yetkili olduğunu söyledi.

İşte Uyar'ın ifadesi: 

‘Sondaj makinesi almadım’

“Yapılan çalışmalar sırasında ocağa bir kez su geldiğini teknik personelden öğrendim, diğerinden haberim yok. Personel suyu boşaltıp çalışmaya devam etmiştir. Eski maden ocağına çalışma sırasında denk gelindiğini ve sonradan kapatıldığını görmedim, duymadım. Maden üstünde sondaj yapmıştır ancak maden içerisinde kontrol sondajı yapmamız gerektiğini bilmiyordum. MİGEM yetkililerince tutulan tutanak sonucu bu durumu öğrendim. Ekonomik durumum elvermediği için sondaj makinesi alamadım.”

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 1
  • VATANDAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    madeni işletirken iyi sondaj makinası almıyorsun..kendi diliyle yakalanmış gerken neyse yapılsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti