Paralel polislerin panzerli ihanet görüntüleri

6-7 Ekim olaylarında çatışmaların nasıl kızıştırıldığı kameralara yansıdı. Bir panzer 2 aracı sürükleyerek yanan bir otomobile itiyor.

GİRİŞ 12.11.2014 09:18 GÜNCELLEME 12.11.2014 15:45
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Kobani'yi bahane ederek sokakları yakıp yıkan vandallara karşı müdahalelerde bazı güvenlik güçlerinin sergilediği tutum “bile bile kundaklama” olarak kameralara yansıdı. 

6-7 Ekim olaylarını hükümete karşı tepki yaratmak için fırsat bilen paralel polislerin olayları tırmandırmak için park etmiş araçları kullandıkları panzerle alevlere doğru ittiği tespit edildi. 

Anında görevden alındılar

Aynı olay çevrede bulunan vatandaşlar tarafından çekilen görüntülere de yansıdı. Vatandaşların çektiği görüntülerde “Bu polisler ne yapıyor. O iki aracı da yansın diye mi sürüklüyor” dediği duyuluyor. Polisin vandallara mücadele etmek yerine yangına körükle gittiğini gösteren görüntüler sonrasında İçişleri Bakanlığı inceleme başlattı. Edinilen bilgiye göre, panzere talimat veren amirin, paralel yapıya yönelik soruşturmalar sonucunda görevinden alınarak Van’a atanan bir komiser yardımcısı olduğu tespit edildi. Komiser yardımcısı ile panzerin şoförünün görevden alındığı ve haklarında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Çok sayıda şikayet geldi

Emniyetteki paralel yapıya yönelik soruşturmalar kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine atanan bazı emniyet görevlilerinin vatandaşa yönelik tahrik amaçlı aşırı güvenlikçi politikalar uyguladığı belirlendi. Düğün, nişan, cenaze gibi törenlerde aşırı güvenlik önlemleri ve güvenlik gerekçesiyle süre kısıtlamaları yapan bu emniyetçiler hakkında yoğun şikayetler geldiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı, vatandaşlardan gelen bu tip şikayetlerle ilgili olarak da inceleme başlattı. 

GAZ BOMBALARINI TEK TEK EVLERE NİŞAN ALDI

Van’da polis panzerinin, yanması için araçları alevlere sürüklediği sırada başka bir polisin de olayların aksi istikametteki evlerin pencerelerine doğru peş peşe gaz bombaları attığı görüldü.

İŞTE GÖRÜNTÜLER: 

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 60
  • kenan a sorsunlar o bilir 9 yıl önce Şikayet Et
    van çevik kuvvet zırhlı birlik=cemaat.
    Cevapla
  • tekrar 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunların soy ağaçlarının tekrar araştırılması lazım ağaca başka bir aşı yapılmış olabilir ve olmuştur
    Cevapla
  • ekrem 9 yıl önce Şikayet Et
    bu sağa sola gaz atmalar neyin nesi. bizzat kendim batmanda gözlerimle gördüm. akrep inen polis memuru olay filan olmamasına rağmen bizim çevrede mahallede sırf milleti gaza boğmak için millet polise kin kussun sokağa çıksın diye bahçelere sokakları gaz ile doldurdu. halkta tepkisini verecek tabi nedir bu diye bu yüzden kobani olayları bu kadar büyüdü ben bile herzaman devletin yanında durdum ama o rastgele gaz atmaları beni ve ailemi perişan etmesi evde misafir bebeğin etkilemesine dayanamadım çıktım bağırıp çağırdım bindi araça kaçtı o polis. yakalasaydım dayaklıktı ama neyse işte.
    Cevapla
  • cemal can 9 yıl önce Şikayet Et
    bu tur insanlar yüzünden insanlar devlete düşman oluyor atın hainleri hapse asıl devleti huzurunu bozan bölunmesini isteyen bunlar
    Cevapla
  • nurr 9 yıl önce Şikayet Et
    Vay be poliste yaparsa bunu hepten yandık :( Devleti dört yanından düşmanlar kuşatmış maalesef :( Syaın cumhur başkanı tüm bunlara rağmen dimdik ayakta Allah yardımcısı olsun bu devletin ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!