Mersin’de 10 milyar sedir tohumu toprakla buluşuyor

Orman Bölge Müdürlüğü il genelinde 6 bin hektarlık alanda yapacağı 10 milyar karpelli sedir tohumunun ekimine Erdemli ilçesinde başlandı

Mersin’de 10 milyar sedir tohumu toprakla buluşuyor
Mersin’de 10 milyar sedir tohumu toprakla buluşuyor
GİRİŞ 13.11.2014 10:33 GÜNCELLEME 13.11.2014 10:33

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, il genelinde 6 bin hektarlık alanda ekimi yapılacak 10 milyar karpelli sedir tohumunun 1,5 milyar adedinin Erdemli ilçesinde toprakla buluşturulduğunu söyledi.

Baca, beraberindeki Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman'la 2 bin 100 rakımda bulunan Toros Mahallesi Ünlük Tepe mevkisindeki ilk sedir tohumu ekimi çalışmasına katıldı.

Baca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün sedir ekimi konusunda ülke genelinde ekol olduğunu ve sedirle simgeleştiğini vurgulayarak, sedir yetiştiriciliği konusunda da adeta bir okul haline geldiklerini ifade etti.

Kayseri, Kahramanmaraş, Karaman, Konya gibi çevre illerin sedir tohumu ihtiyaçlarını da karşıladıklarını vurgulayan Baca, "Toroslar'da 1984 yılından bu yana yapılan karpelli sedir tohumu ekimi yaklaşık 110 bin hektar alana ulaştı. Yetiştirdiğimiz sedir fidanları artık iyice büyüdü. İnsan kendi çocuğuna nasıl titizlikle bakıyorsa sedir fidanlarına da aynı gözle bakıyor" dedi.

Bölge Müdürlüğü olarak 2014 yılı sedir tohum ekimini Erdemli ilçesinden başlattıklarını belirten Baca, il genelinde 6 bin hektar alanda 10 milyar karpelli sedir tohumu ekimi yapacaklarını, ilk etapta 1,5 milyar adedinin toprakla buluşturulduğunu bildirdi.

Toroslara sadece sedir ekimi gerçekleştirmediklerini ifade eden Baca, "Aynı zamanda başta ceviz, badem, alıç, yaban armudu, defne, harnup, gibi gelir getirici ağaçlardan da dikiyoruz. Gelir getirici ağaçların bakımını köylülerimiz yapacak ve gelirleri de kendilerine kalacak" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi