Uzay aracı Philae'dan ilk fotoğraflar

Dünya bu olaya kilitlendi. Philae kuyrukluyıldıza indi. Google ise bu olayı kaçırmadı ve Philae'yı bugün Doodle yaptı.

GİRİŞ 13.11.2014 15:45 GÜNCELLEME 13.11.2014 15:45

Philea, Google tarafından Doodle yapılınca. Dünyanın gözü tekrar bu olaya çevrildi. Philea dünya tarihine tanıklık etti. Philea hakkında tüm bilgiler ve detaylar bu sayfada

Philae kapsülü ilk fotoğrafı gönderdi

Avrupa Uzay Ajansı, 67P adlı gök taşına inen Philae kapsülünün çektiği ilk fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafta, kayalık bir yüzey ve kapsülün bir ayağı görülüyor.

Bu arada zeminde sekmeyi önleyen mekanizmaların çalımaması sebebiyle Philae’nin iniş sırasında iki kez sektiği açıklandı.

 

"Dayan Phliea"

Philae'nin kuyruklu yıldıza ulaşmasından kısa bir süre sonra bir sorunla karşılaştığı duyuruldu. Modülün 67P'nin üzerinde hareket etmesinin sağlayan motor ateşleme aksamında küçük bir sorun olduğu ancak ekiplerin sorunu çözmeye çalıştığı belirtildi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Philae adına açılan resme hesaptan da "Şu an yüzeydeyim. Ancak ufak bir sorun var. Çalışma arkadaşlarım sorunun neden kaynaklandığını bulmaya çalışıyorlar" şeklinde bir duyuru yapmıştı. Twitter'da Rosetta adına açılan diğer resmi hesaptan da "Dayan Phliea" tweeti atıldı.

İşte Kuyruklu Yıldız Gerasimenko'nun büyüklüğü

Merakla beklenen an gerçekleşti. ESA'nın uzay aracı Rossetta, Kuyruklu Yıldız 67P/Churyumov-Gerasimenko'nun yüzeyine sondasını göndermeyi başardı. 67P'nin büyüklüğü ise bir grafikle gözler önüne serildi.

Dünya bu olayı meraklı gözlerle izlerken, kuyruklu yıldızın büyüklüğü de Paris şehri ile karşılaştırarak dünya kamuoyuna aktarıldı.

Google Earth'tan Paris'in uzaydan çekilen görüntüleri üzerine Kuyruklu Yıldız 67P/Churyumov-Gerasimenko'nun resmi konuldu. Kuyruklu yıldızın boyu Paris  4100 metrelik bir alanı kaplıyor

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?