İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

Türkiye, Harem-i Şerif bölgesinde yer alan ibadethanelere yönelik saldırıları ve Doğu Kudüs’te 200 yeni konut inşa edilmesine yönelik kararı kınadı

İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri
İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri
GİRİŞ 13.11.2014 12:23 GÜNCELLEME 13.11.2014 12:23

Türkiye, son dönemde Kudüs’teki Harem-i Şerif bölgesinde yer alan ibadethanelere yönelik saldırıları ve İsrail yönetiminin Doğu Kudüs’te 200 yeni konut inşa etme kararını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail’in son haftalarda Kudüs’te İslam dünyasının en kutsal mekanlarından Harem-i Şerif’e yönelik mütecaviz eylemlerini yoğunlaştırmasının tehlikeli bir tırmanışa yol açtığı belirtildi.

Açıklamada, "Bu ortamda bölgede ibadethanelere yönelik gerçekleştirilen saldırıları da özellikle kaygı verici buluyor ve şiddetle kınıyoruz" denildi.

‎Ayrıca, İsrail'in Doğu Kudüs’te yasa dışı bir yerleşim alanında 200 yeni konut inşa etme kararı aldığı vurgulanan açıklamada, "Uluslararası hukuka aykırı bu tür adımları hiçbir şekilde kabul etmiyor ve kınıyoruz. İsrail’in Doğu Kudüs’te yasa dışı yerleşim faaliyetlerini sürdürmesi bölgede gerginliği daha da artırmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmemektedir" ifadesine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki