Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

Cumhurbaşkanı adayı Hamidi: - "Pratik ve gerçekçi fikirlerden yanayım. Sevginin bayrağını yükseltmek ve tüm Tunusluların cumhurbaşkanı olmak istiyorum"

Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçimine doğru
Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçimine doğru
GİRİŞ 13.11.2014 12:41 GÜNCELLEME 13.11.2014 12:41

İngiltere'de 28 yıl sürgün olarak yaşadıktan sonra Tunus'a dönerek cumhurbaşkanlığına aday olan El-Haşimi el-Hamidi, "Pratik ve gerçekçi fikirlerden yanayım. Sevginin bayrağını yükseltmek ve tüm Tunusluların cumhurbaşkanı olmak istiyorum" dedi.

Tunus'ta 23 Kasım'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimine dair AA muhabirine konuşan Hamidi, kendisinin "toplumsal adaleti ilk sıraya koyan tek aday olduğunu" belirtti.

Cumhurbaşkanı olması halinde izleyeceği yoldan bahseden Hamidi, "Pratik ve gerçekçi fikirlerden yanayım. Londra Üniversitesi'nden mezunum ve hayali bir resimden bahsetmiyorum. Ekonomide somut adımlar atmayı düşünüyorum. Sevginin bayrağını yükseltmek ve tüm Tunusluların cumhurbaşkanı olmak istiyorum" diye konuştu.

Partisinin genel seçimlerdeki başarısızlığına dair Hamidi, bunun "kutuplaşma fikrini körükleyen medya baskısından kaynaklandığını" dile getirdi.

Nahda Hareketi ile bağlantısının sorulması üzerine Hamidi, "1980’li yıllarda Hareket'in o zamanki ismi olan Hareket'ül-İtticah el-İslami'nin (İslami Yöneliş Hareketi) öğrenci kolunun başkanlığını yaptığını ve siyasi bürosunda görev aldığını" hatırlatarak şunları söyledi:

"Nahda’nın, destekleyeceği adayları belirme sürecinde benim ve Munsif el-Merzuki'nin ismi üzerinde yoğunlaşılmıştı. Ancak daha sonra Nahda'nın destekleyeceği adaylar arasında adım geçmedi. Kararlarına saygı duyuyorum. Adayları belirleme sürecinde ismimin geçmesi bile Nahda Hareketi ile aramda bir kopukluğun ya da sürtüşmenin olmadığının kanıtıdır."

Hamidi, Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi'yle görüşmesinin sorulması üzerine, "Gannuşi, seçimi kazanmam halinde ülkedeki uyum ve devrimle kazanılan özgürlükleri korumam tavsiyesinde bulundu" ifadesini kullandı.

Sevgi Akımı Partisi adayı Hamidi, adaylığı öncesinde yaptığı açıklamada, Nida Tunus Partisi Genel Başkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin "en uygun" cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirtmişti.

Tunus'ta 23 Kasım'da yapılması planlanan seçimlerde, Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki'nin yanı sıra genel seçimlerden zaferle çıkan Nida Tunus Partisi Genel Başkanı El-Baci Kaid es-Sibsi ve ülkenin diğer önde gelen siyasetçileri yarışacak.

Genel seçimlerde Nida Tunus Partisi, oyların yüzde 39,17 'unu alarak 217 sandalyeli parlamentoda 85 milletvekili çıkarmış, onu 69 sandalyeyle Nahda Hareketi takip etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar