Irak Petrol Bakanı Abdulmehdi Erbil'de

Bir araya gelen Irak Petrol Bakanı Abdulmehdi ile IKBY Başkanı Barzani, Bağdat ve bölgesel hükümet arasındaki petrol siyasetiyle, Irak'ın ekonomik ve siyasi durumunu ele aldı

Irak Petrol Bakanı Abdulmehdi Erbil'de
Irak Petrol Bakanı Abdulmehdi Erbil'de
GİRİŞ 13.11.2014 15:28 GÜNCELLEME 13.11.2014 15:28

Irak Petrol Bakanı Adil Abdulmehdi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yle bir araya geldi.

Bağdat ile Kürt yönetimi arasında petrol gönderimi ve bütçenin paylaşımı konusunda yaşanan sorunları çözmek için "arabulucu" rolüyle Erbil'e geldiği ifade edilen Abdulmehdi ile Barzani, basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. İkilinin görüşmesine ilişkin detaylar, IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlandı.

Başkanlığın açıklamasına göre Abdulmehdi, "Bağdat hükümetinin yeni enerji ve petrol siyasetiyle, Irak'ın ekonomik ve siyasi durumunu Barzani'ye detaylarıyla" anlattı. Abdulmehdi, ayrıca terör örgütü IŞİD'in bozguna uğratılması ve ülkeye huzur gelmesi için birlikte hareket etmelerinin önemine vurgu yaptı.

Mesut Barzani de Irak Petrol Bakanı Abdulmehdi'nin, hazırladığı programın Erbil ve Bağdat arasındaki enerji anlaşmazlığını çözüme kavuşturmasını diledi.

Abdulmehdi, temasları kapsamında Başbakanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani'yle de görüştü. Bölgesel hükümetten yapılan açıklamada, tarafların, bütçe ve petrol sorununu ele aldıkları belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası