İşte Davutoğlu’nun anlattığı çipler

‘Çip ve Fosforlu tabela’ Zonguldak TTK’da çalışan işçilere yaklaşık 1 yıldır uygulanıyor.

İşte Davutoğlu’nun anlattığı çipler
İşte Davutoğlu’nun anlattığı çipler
GİRİŞ 13.11.2014 16:19 GÜNCELLEME 13.11.2014 16:19

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün maden işçilerine ve sahiplerine yönelik açıkladığı ‘Çip ve Fosforlu tabela’ Zonguldak TTK’da çalışan işçilere yaklaşık 1 yıldır uygulanıyor

TABELALAR İŞÇİNİN NEREYE GİDECEĞİNİ GÖSTERİYOR

Lambaların içinde yer alan çip sayesinde, olası bir kaza durumunda maden işçisinin nerede olduğu anında tespit ediliyor. Fosforlu tabelalar ise kaza anından işçilerin nereye gitmesi gerektiğini gösteriyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün açıkladığı yeni iş güvenliği paketinde bahsettiği madenciye çip ve maden ocaklarının içine fosforlu tabelalar, TTK’ya bağlı ocaklarda yaklaşık 1 senedir kullanılıyor. İşçilerin baretlerine taktığı lambaların içinde yer alan çip, olası bir kaza durumunda büyük kolaylık sağlıyor.

“OLAY ANINDA BİZE ULAŞMALARI DAHA KOLAY OLACAK”

Çipli lambayı sürekli takan işçilerden Bülent Şen, indikleri katlarda sensörler olduğunu ve çipin hangi katta olduklarını gösterdiğini ifade etti. Herhangi bir olay anında, kendilerine ulaşmanın çip sayesinde daha kolay olduğunu belirten Şen, yaklaşık bir senedir çipi kullandıklarını söyledi.

Fosforlu tabelaların da TTK’da kullanıldığını söyleyen Şen, “Bölünen yollarda fosforlu tabelalarımız var. O fosforlu tabelalardan istediğimiz istikamete gidebiliriz” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti