Emre Uslu mahkemeye zorla getirilecek

Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu hakkında açılan davada mahkeme, "zorla getirme" kararı verdi.

Emre Uslu mahkemeye zorla getirilecek
Emre Uslu mahkemeye zorla getirilecek
GİRİŞ 13.11.2014 16:23 GÜNCELLEME 13.11.2014 16:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a "Basın yayın yoluyla hakaret ve iftira" suçlarını işlediği gerekçesiyle 10 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davada mahkeme, "zorla getirme" kararı verdi.

GELECEK CELSE ZORLA GETİRME

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık Emre Uslu gelmezken, avukatı da mazeret bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı avukatı temsil etti. Şikayetlerinin devam ettiğini belirten avukat Ferah Yıldız, "Sanık yurt dışındadır. Hakkında açılan bir çok davada yakalama kararı çıkarılmıştır. Biz de direkt yakalama kararı çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Mahkeme, davetiyeye rağmen duruşmaya gelmeyen Uslu'nun bir dahaki celse zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

10 YIL 8 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Taraf Gazetesi'nin 30 Ocak 2014 tarihli nüshasında yeralan Emre Uslu'nun yazısında dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarına karşı hakaret ve iftira suçunun işlendiği iddia ediliyor. Savcılık, Emre Uslu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a "Basın yayın yoluyla hakaret ve iftira" suçlarını işlediği iddiasıyla 3 yıl 4 ay ile 10 yıl 8 ay arasında hapis cezasıyla cezalandırılmasını istiyor.

YORUMLAR 2
  • maraşlı 9 yıl önce Şikayet Et
    mehmet baransuyu getirdiniz ne olduki siz getirin savcı göndersin
    Cevapla
  • bu hain 9 yıl önce Şikayet Et
    bu haşhaşi bence herseyi itiraf eder bu adamda arkadslarını satma davranışları görebilir...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak