Emre Uslu'nun "hakaret" ve "iftira" davası

Taraf gazetesi yazarı Uslu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Müsteşarı Fidan'a "basın yoluyla hakaret ve iftira ettiği" gerekçesiyle yargılanmasına başlandı

Emre Uslu'nun "hakaret" ve "iftira" davası
Emre Uslu'nun "hakaret" ve "iftira" davası
GİRİŞ 13.11.2014 16:30 GÜNCELLEME 13.11.2014 16:30

Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a "basın yoluyla hakaret ve iftara ettiği" gerekçesiyle yargılandığı davada, bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, sanık Uslu gelmezken, Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız katıldı.

Avukat Yıldız, sanık Emre Uslu'nun yurt dışında bulunduğunu ifade ederek, "Hakkında açılan bir çok davada yakalama kararı çıkarılmıştır. Biz de yakalama kararı çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Mahkeme, davetiyeye rağmen gelmeyen Uslu'nun, bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Emre Uslu'nun Taraf gazetesinin 30 Ocak tarihli nüshasında yer alan "Çakma Suikast Hazırlığı" başlıklı yazısıyla Erdoğan ve Fidan'a karşı "basın ve yayın yoluyla hakaret" ile "iftira" suçunu işlediği gerekçesiyle 3 yıl 4 aydan 10 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'