Bakan Yılmaz: Kim ne yaparsa yapsın...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bingöllüler çözüm süreci içinde bir modeldir. Bingöl'deki kardeşliği örnek olarak görüyorum" dedi ve ekledi:

GİRİŞ 14.11.2014 06:49 GÜNCELLEME 14.11.2014 07:00

İstanbul Feshane'deki Bingöl Tanıtım Günleri'nin açılışını yapan, "Değişik siyasi görüşten insanlar bir masada oturup konuşabiliyor Bingöl'de. Kamplaşmaların olmadığı bir şehir Bingöl" şeklinde konuştu.

KÜRTÇE SELAMLADI

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz memleketi Bingöl'ün İstanbul'daki etkinliğini , İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile birlikte yaptı. Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi konuşmasının selamlama bölümünü Kürtçe olarak tekrarladı. Barakazi alkış aldı. 

"YENİ TÜRKİYE'DE ESKİ KAVGALARA YER YOK..."

Açılış töreninde konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz çözüm sürecine değinerek, "Bu süreci sabote etmeye çalışan, içeride ve dışarıda çeşitli kesimler var. Bunlar istiyorlar ki kardeşlik olmasın, birlik beraberlik olmasın, kavgalar uzayıp gitsin, enerjimizi boşuna harcayalım. Yeni Türkiye'de bu eski kavgalara yer yok" dedi. 
 
"İNADINA KARDEŞLİK DİYECEĞİZ"

Eski kavgalara en güzel cevabı Bingöl insanının vereceğini söyleyen Yılmaz, "Bütün etnik gruplarıyla biz bir milletiz. Bizim millet anlayışımız ırkçılığa dayalı değil. Ortak geleceğe yürüyen bir anlayıştır. Bu topraklar üzerinde kim yaşıyorsa hep birlikte kardeşçe yaşayacağız. Sadece fiziki yatırımlar yapmıyoruz, insanımızı daha rahat yaşatmak için çaba gösteriyoruz. Kim ne yaparsa yapsın, kim bizi yolumuzdan çevirmeye çalışırsa çalışsın. Biz inatla kardeşlik diyeceği, birlik diyeceğiz,  beraberlik diyeceğiz" diye konuştu.
 
"BİNGÖL BİR MODEL"

Bingöllüler çözüm süreci için bir model olduğunu belirten Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Bingöl'deki kardeşliği bir örnek olarak görüyorum. Değişik siyasi görüşten insanlar bir masada oturup konuşabiliyor Bingöl'de. Kamplaşmaların olmadığı bir şehir Bingöl" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Bingöl Tanıtım Günlerinin sembolik açılışı kurdele kesilerek yapıldı. Bingöl Tanıtım Günleri Feshane'de 16 Kasım Pazar Gününe kadar sürecek.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü