Bedelli askerlikte flaş gelişme

Bedelli askerlik çıkıyor mu? Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, merakla beklenen bedelli askerlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 13.11.2014 17:09 GÜNCELLEME 13.11.2014 17:54
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli askerlik ile ilgili olarak, "Genelkurmay Başkanı'ndan görüşleri aldık. Bedelli ile ilgili son kararı Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu verecek." dedi.

'TÜRKİYE'NİN ETRAFI ATEŞ ÇEMBERİ'
Sayın Başbakanımız ne karar verirse, 'bu ortamda bu gerekmez' derse ona karar verecek. Talep var, bu talebi dikkate alarak, Türkiye'nin de çevresindeki ateş çemberini de dikkate alarak, Genelkurmay Başkanlığımız görüşünü söylüyor. Ondan sonra da sonuçta Başbakanımız karar verecek."

AK PARTİLİ VEKİL: ÇOK SAYIDA GENCİN BEKLENTİSİ VAR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesi görüşmelerinde söz alan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, bedelli askerlik konusunda çok sayıda gencin beklenti içinde olduğunu, ancak bu konuda yapılan açıklamaların yetersiz kaldığını belirtti. Tatmin edici bir açıklamaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Koçer, bedelli askerlikten ümidini keserse askere gitmek isteyen gençlerin olduğunu söyledi.

 

YORUMLAR 52
  • umut 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim çıkarın bedelliyi gitmek istemeyen versin parasını bu paraylada alın astsubay subay orduyu profosyonelleştirin böylece hem devlet kazansın hemde millet.ayrıca işsizlik içinde iyi olur.
    Cevapla
  • özkan 9 yıl önce Şikayet Et
    artık bedelli çıkmalı millet rahatlamalı
    Cevapla
  • Akp sevdalısı 9 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli askerlik ya hep çıkmalı yada hiç çıkmamalı.çıkacak çıkmayacak durumunu hükümet hakkında düşüncelerimizi olumsuz etkiliyor.Bedelli askerlik sözü veriyoruz diyip insanlardan oy talep etmek ne kadar adilce vicdan sorgulaması yapmak lazım.askerlik bu gidince 12 ay hayattan kopuyorsun süre eskiye nazaran kısa olsada yinede çok uzun bedelli askerlik ya hep çıkmalı insanlar buna göre bütçe ayırmalı yada hiç çıkmayıp süre ciddi şekilde kısaltılmalı ki insanlar buna görede hayatına bakmalı evlilik iş okul vs Bugün askere gidenlerdeki düsünce artık vatan vazifesi olmaktan çıktı bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti var bir an önce gideyim aradan çıksın geleyim evleneyım yada iş kurayım vs vs hükümetin artık bu askerlik konusunu çok net bir sonuca kavuşturması lazım hemde ivedili
    Cevapla
  • serhat 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin artık cılkı çıktı.Yeter artık çıkarın şu Bedelli yi...Yoksa hükümet çok prestij kaybedecek.
    Cevapla
  • epinefrin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bedellinin ihtiyaç olduğu belli duruyor. 900-950 bin kişi az değil. Bir de bu kişilerin ailelerini düşünecek olursak 4-5 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Ama fiyat konusunda sadece zenginin işine yarayacak fiyat olmaması gerekir. Hem fiyat hem yaş makul olursa katılım da eşitlik de bir nebze artmış olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi