Almanya kamuda göçmen kökenlilerin istihdamını teşvik etmek istiyor

Almanya Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Özoğuz: "Alman hükümeti olarak farklı dilleri konuşan ve farklı kültürel geçmişe sahip gençleri kazanmanın önemli olduğunu düşünüyoruz"

Almanya kamuda göçmen kökenlilerin istihdamını teşvik etmek istiyor
Almanya kamuda göçmen kökenlilerin istihdamını teşvik etmek istiyor
GİRİŞ 13.11.2014 17:35 GÜNCELLEME 13.11.2014 17:35

Almanya Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, kamu kurumlarında göçmen kökenlilerin istihdamını teşvik etmek istediklerini belirterek, "Alman hükümeti olarak farklı dilleri konuşan ve farklı kültürel geçmişe sahip gençleri kazanmanın önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Almanya'da göçmenlerin istihdamını destekleyen “Çeşitlilik Sözleşmesi" inisiyatifi tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Özoğuz, kamuda göçmen istihdamı konusunda bir anket çalışmasına başladıklarını açıkladı.

Şimdiye kadar Almanya'da federal bakanlıklarında göçmen kökenli çalışanların oranı hakkında net rakamlar olmadığını kaydeden Özoğuz, "Biz göçmen kökenli çalışanların oranının hep yaklaşık yüzde 10 olduğunu söylüyoruz ancak şimdiye kadar anket yapılmadı" diye konuştu. Özoğuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an nerede durduğumuzu ve nereye doğru gitmek istediğimizi belirlememiz lazım. Bu yüzden sağlıklı veriler lazım. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'yi ikna edebildim ve bütün federal bakanlıklara mektup yazdık. Şimdiye kadar hepsinden olumlu tepki aldık."

Federal bakanlıklarda ve resmi dairelerde yapılacak anketlere katılımın gönüllü olacağını belirten Özoğuz, "Anketten elde ettiğimiz veriler olursa değişiklikler yapmaya başlayabiliriz. Verileri merakla bekliyorum" dedi.

Kamu istihdamında çeşitliliğinin önemine vurgu yapan Özoğuz, "Resmi daireler ve bakanlıklarda bazı şeyler değişiyor. Biz kamunun daha esnek, yaratıcı ve başarılı çalışması için farklılıklara açık olmasını istiyoruz ve özellikle vatandaşlara daha yakın olması için de bunu istiyoruz" ifadesini kullandı.

Özoğuz, seçim bölgesi olan Hamburg'daki bir kamu dairesinde aynı ofiste çalışan bir İtalyan ve bir Türk asıllı çalışanın kapısında her zaman sıra oluştuğunu örnek vererek, "Vatandaşlar diğer Alman kamu çalışanlarının müsait olmasına rağmen uzun bekleme süresini göze alarak o iki kişinin odasının önünde beklemeyi tercih ediyorlardı" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'