Zafer Havalimanı'nda yangın tatbikatı

Havalimanında, muhtemel uçak kazası ve yangın olaylarına karşı yangın tatbikatı gerçekleştirildi

Zafer Havalimanı'nda yangın tatbikatı
Zafer Havalimanı'nda yangın tatbikatı
GİRİŞ 13.11.2014 17:56 GÜNCELLEME 13.11.2014 17:56

Zafer Havalimanı'nda, olası uçak kazaları ve yangınlara karşı tatbikat gerçekleştirildi.

Yaklaşık 2 ton sıvı yakıt kullanılarak çıkan yangına müdahale edilen tatbikatta, senaryo gereği Boing 737 tipi uçağın kaza kırımına ulaşılıp, 3 dakikada köpüklü su kullanılarak alevler söndürüldü.

Tatbikatta, olay yerine varan sağlık ekipleri de kazada yaralanan kişileri ambulansa alarak hastaneye götürdü. Yaşamını yitirenler ise kentteki hastanelerin morguna kaldırıldı.

Zafer Havalimanı İşletme Koordinatörü Nedim Uzunkaya, AA muhabirine tatbikat öncesi yaptığı açıklamada, ateşli yangın tatbikatını ulusal ve uluslararası mevzuat gereği yılda en az bir kere yapmak zorunda olduklarını söyledi.

Tatbikat ile personelin teorideki bilgilerinin pratiğe ne kadar yansıdığını görmeyi amaçladıklarını anlatan Uzunkaya, "Bunun yanı sıra yardımlaşma protokolü imzaladığımız kuruluşların imkan ve kabiliyetini ölçmek, kendi eksik ve aksaklıklarımızı ve yardımlaşma protokolüne dair uluslararası koordinasyondaki eksikleri görmek istedik. Olası bir kaza kırımı, en az zaiyatla atlatabilmenin yollarını araştıracağız" .

Yangına ilk olarak havalimanı ekibinin müdahale edeceğini bildiren Uzunkaya, müdahalenin ardından da yardımlaşma protokolüne dahil kurumların araç gereç ve teçhizatlarından faydalanılarak kaza kırımı söndürmeye ve en az zayiatla atlatmaya çalışacaklarını kaydetti.

Tatbikata bir kuru kimyevi tozlu kurtarma aracı, 2 köpük ve su sistemli araç, bir ambulans, bir de kurtarma teçhizat aracıyla katıldıklarını belirten Uzunkaya, "Tatbikatta 18 personelimiz görev alıyor. Alarmı aldığımız ilk 30 saniye içerisinde garajı terk edip, kalan 2,5 dakika içerisinde de olay yerine vararak 3 dakikada yangını söndürmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Uzunkaya, standartlarının 3 dakika olduğunu, ona göre faaliyeti yürüteceklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor