Bingöl Tanıtım Günleri, Feshane'de başladı

Feshane'de gerçekleştirilen Bingöl Tanıtım Günleri, 16 Kasım'a kadar ziyaretçileri ağırlayacak.

Bingöl Tanıtım Günleri, Feshane'de başladı
Bingöl Tanıtım Günleri, Feshane'de başladı
GİRİŞ 13.11.2014 19:21 GÜNCELLEME 13.11.2014 19:21

Bingöl'ün tarihi, turistik, kültürel ve ekonomik zenginliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Bingöl Günleri, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katıldığı açılış töreniyle Feshane'de başladı. 16 Kasım'a kadar sürecek etkinlikte, şehirdeki sivil toplum kuruluşlarının ve firmaların kendilerini tanıttıkları, yöresel ürünlerin ve yiyeceklerin sergilendiği stantlar ziyaret edilebilecek. Etkinliğin, Bingöl'e yapılabilecek ekonomik, sosyal ve kültürel yatırımlara zemin hazırlanması da amaçlanıyor.

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, etkinliğin açılış törenindeki konuşmasında, Bingöl'ün birtakım üzücü hadiselerle anılmasından şehrin insanlarının rahatsızlık duyduğuna dikkati çekti. Bingöl'ü tarihi ve doğal güzellikleriyle farklı kültürleri buluşturan sosyal yapısı, milli ve manevi değerlere önem veren insanlarıyla ve ürettikleriyle tanıtmak istediklerini ifade eden Taşyapan, Bingöl Günleri etkinliğiyle şehri İstanbul'da görücüye çıkardıklarını dile getirdi.

Taşyapan, "Bugün Bingöl'ümüz altyapısını ve üstyapısını tamamlamış vaziyette. Bingöl artık havaalanı, demiryolu ve karayollarıyla yolların kesişme noktasındaki konumuyla daha kolay ulaşılabilir bir yer. Bütün vatandaşlarımızı şehrimizdeki gelişmeleri ve güzellikleri görmeleri için Bingöl'e davet ediyoruz. İnşallah ülkemizde devam etmekte olan huzur ve barış ortamı sonuca ulaşır, insanlarımızın kardeşliği pekişir, zaten yok olmamış kardeşliğimiz tekrar gün yüzüne çıkar" değerlendirmesinde bulundu.

Bingöl Milletvekili Eşref Taş da Bingöl'ü anlamanın ve tanıtmanın bugün çok daha anlamlı hale geldiğini belirterek, Bingöl'ün sadece Bingöllüler için değil Türkiye için de çok önemli ve değerli bir şehir olduğunu söyledi. Bingöl'ün büyük bir kültürel ve beşeri hazine olduğunu vurgulayan Taş, şunları da kaydetti:

"Otuz yıl kardeşi kardeşe vurdurdular, hiçbir şey elde edemediler. Bazıları hala bunun peşinde. Ak Parti iktidarında demokrasinin ileri bir seviyeye getirilmesiyle Türkiye'de yeni bir huzur ve güven ortamı başladı. Türkiye'nin önünü kesmek için bazı girişimlerde bulundular. 6-7 Ekim'de başlatılan kalkışma hareketine Bingöl insanı 'Biz buna karşıyız' diyerek yanıt verdi ve dik durdu. Çünkü hükümetimizin neler yaptığını herkes farkediyor.

Osmanlı ruhunun oluşması, kardeşlerimize sahip çıkmamız, Mescid-i Aksa'ya, Şam'a, Bağdat'a sahip çıkmamız için birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu önce ülkemizde başarmamız gerektiğine inanıyoruz."

İstanbul Valisi Vasip Şahin de "Bingöl, cennet vatanımızın cennet köşelerinden biri. Bundan daha önemlisi insanlarının güzelliği, samimiyeti ve dost canlılığı… Bu tanıtımla İstanbul'da Bingöllüler daha iyi anlaşılacak" dedi.

Şahin, birtakım istenmeyen hadiseler yaşansa da Bingöl'ün ve şehrin insanlarının güzelliklerle bilindiğini dile getiren Şahin, "Bingöllüler kendilerini bu memleketin asli unsurları olarak, İstanbul'un asli sahipleri olarak görmeli ve göstermeli. Bugünkü etkinlikle hem Bingöl'ün yerel değerleriyle buluşacağız hem de Bingöllüler İstanbul'un asli ve kadim kültürüne bir katkı sunmuş olacaklar" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise Bingöllüleri mert, vatanını, milletini seven ve inançları güçlü insanlar olarak gördüğünü belirterek, Feshane'deki etkinliğin Bingöl'ün tanıtımına katkı sunması temennisinde bulundu.

Topbaş, "Bizim geçmişi inkar etmeden, değerlerimizi yitirmeden geleceğe birlikte yürümemiz gerekiyor. Özellikle büyük kentlere göçenlerin bağlarını koparmayıp, zaman zaman memleketlerine giderek ecdat topraklarına, köklerine sahip çıkmalarını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve Bingöl Kültür ve Dayanışma Vakfı (BİNDAV) Başkanı Müslüm Ayyıldız da açılışta birer konuşma yaptı. Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ile Alman Yeşiller Partisi Hamburg Milletvekili olan ve Bingöl doğumlu Bayram İnan'ın da yer aldığı açılış törenine çok sayıda Bingöllü de katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar