İş makinesi operatörünün araçların geçişini engellediği iddiası

Nusaybin'de araçların geçişini engellemek amacıyla çukurlar kazdığı iddia edilen iş makinesi operatörü tutuklandı

İş makinesi operatörünün araçların geçişini engellediği iddiası
İş makinesi operatörünün araçların geçişini engellediği iddiası
GİRİŞ 13.11.2014 22:05 GÜNCELLEME 13.11.2014 22:05

Nusaybin ilçesinde, araçların geçişinin engellenmesi amacıyla çukurlar kazdığı iddia edilen kepçe operatörü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kışla Mahallesi, Bostancı Sokak Hacılar Mezarlığı yanında araçların geçişinin engellenmesi amacıyla çukurlar kazıldığı bilgisinin alınması üzerine çalışma başlatıldığı belirtildi.

Olay yerine zırhı araçlarla ekiplerin sevk edildiği, yapılan araştırmada Hacılar Mezarlığı yanında Bostancı Sokak'ta yaklaşık 25-30 kişilik eylemci grubun toplanarak sokakta lastik yakıp beklediği belirtilen açıklamada, yüzlerini bezlerle kapatan bazı kişilerin, emniyet görevlilerine ve araçlarına taşlı ve havai fişekli saldırıda bulunmaları üzerine usulüne uygun, ölçülü ve orantılı şekilde gazlı müdahale edildiği bildirildi.

Grubun dağıtılmasının ardından bölgede yapılan araştırmada çukurların tespit edildiği, çukurları kazdığı belirlenen kepçe operatörü H.E'nin gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"H.E. ile yapılan görüşmede, söz konusu kepçenin Nusaybin Belediyesine ait olduğunu, mezar kazmak için Hacılar Mezarlığı'na gittiği sırada yüzleri kapalı, ellerinde molotofkokteyli bulunan 5-6 kişinin tehdit ederek zorla çukur kazdırdığını ancak konu ile ilgili olarak polislere bilgi vermediğini beyan etti.

H.E. görevlilerimizce refakate alınmış, kazılan çukurları kapatmak üzere seyir halindeyken ara sokaklardan görevlilerimize ve araçlarına yönelik havai fişekli saldırılarda bulunuldu. Görevlilerimiz tarafından yapılan gazlı müdahaleler ile şahıslar dağıtıldı. Çukurlar kapatıldıktan sonra gözaltına alınan H.E sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!