Kömür ocağında grizu patlaması

Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’nde kömür ocağında grizu patlaması sonucu 3 işçi yaralandı.

Kömür ocağında grizu patlaması
Kömür ocağında grizu patlaması
GİRİŞ 14.11.2014 00:09 GÜNCELLEME 14.11.2014 00:28
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ambulanslarla Uzunköprü Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan yüzünde ve kollarında 3’ncü derece yanık oluşan 2 işçi İstanbul’a, diğer işçi ise Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ne sevk edildi.

Olay, saat 19.00 sıralarında Uzunköprü İlçesi’ne bağlı Altınyazı Köyü’ndeki Mustafa Kuru’ya ait kömür ocağında meydana geldi. İşçiler, 6 metre derinliğe indiği sırada küçük çaplı grizu patlaması meydana geldi. Kaza sonucu Nezi Ören (48), kardeşi Seyfi Ören (44) ve oğlu Muhammet Ören (25) yaralandı.

Diğer işçiler tarafından kömür ocağından çıkarılan yaralılar ihbar üzerine gelen ambulanslarla Uzunköprü Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Yaralılardan Muhammed Ören, Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki yanık ünitesine, sağlık durumu ciddi olan ve yüzünde yanıklar oluşan Nezi Ören ve Seyfi Ören ise İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Madende çalışma durdurulurken, jandarma ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde bir kömür madeninde meydana gelen grizu parlaması ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere iş müfettişleri görevlendirildi.

Alınan bilgiye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in talimatı üzerine, Uzunköprü ilçesinde bir kömür madeninde 3 işçinin yaralanmasına neden olan grizu parlaması, iş müfettişlerince incelenecek.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • vatandaş mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle bir pis koku burnuma kadar geldi İngiliz piyonlarının oynu bitmez
    Cevapla
  • erdem 9 yıl önce Şikayet Et
    Grizu patlaması maden ocaklarında her an olabilecek kazalardan gerekli önlemler alınmalı,kazalar en aza indirilmelidir.Maden ocaklarımızın tamamı son on yılda yapılmış değil.. Gereli ölemler alınmalı ve yasalar çıkarılmalı Avrupabiliği muktesebatı bu noktadan önemli ancak muhalefetin amcı üzüm yemek değil bağcı dövmek.MUhalefet mühendis ve mimar odaları ile ve özellikle maden iş sendikasıgibi siviltoplum kuruluşları ile iktidarı köşeye sıkıştırmak istiyor. Soma ve karaman facialarının işçi ve sendikal çalışmalar yönünden de soruşturulması gerekmez mi?
    Cevapla
  • İstanbul 9 yıl önce Şikayet Et
    Geçen bayramda, otobüs yangınları gibi bu olaylarda bence kasıtlı olarak bazı kişiler tarafından yapılıyor. Ben bu tarz olayların gerçekçi olduğuna inanmıyorum artık. Evet insanların canı söz konusu ama diğer devletlerin ajanlarının umrunda mı sizce bizim insanımızın canı ?
    Cevapla
  • ferhat 9 yıl önce Şikayet Et
    paralel yapti yine, tipki konyadaki gibi
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kaza olamaz.Akla ve mantığa sığmaz.Şimdiye kadar kaç maden ocağı arka arkaya göçmüş veya patlamış.Bu olaylar iyi araştırılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!