Çözümü istemeyen polis ve öğretmene yol göründü

Çözümü dinamitleyenler Doğu'dan gidecek. Kobani olaylarında ateşin üstüne benzin döken paralel polisler bölgeden uzaklaştırılacak

Çözümü istemeyen polis ve öğretmene yol göründü
Çözümü istemeyen polis ve öğretmene yol göründü
GİRİŞ 14.11.2014 09:18 GÜNCELLEME 14.11.2014 09:19
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Yücel Kayaoğlu'nun haberi

Olayları büyüten paralel yapıya yakın polisler, çocukları sokağa iten öğretmenler ve okul müdürleri görevden alınacak. Silah kullanmak için fırsat kollayan PKK'ya fırsat verilmeyecek.

Kobani bahanesiyle çıkarılan 6-7 Ekim olayları ile bir kırılma yaşayan çözüm süreci taraflardan gelen karşılıklı açıklamalarla yeni bir diyalog ortamını oluştururken, hükümet de bölgeye yönelik alınacak tedbirleri belirledi. Buna göre kamu düzeni sağlanırken, 'paralel yapı'ya yönelik de büyük bir 'ayıklama' operasyonu yapılacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında önceki gün düzenlenen Çözüm Süreci Kurulu toplantısında atılması gereken adımlar değerlendirildi. Toplantıda, “Bu adımlar pazarlık konusu yapılamaz. Öcalan'ın pozisyonunda bir değişiklik yok. Öcalan tarihi fırsatı bozarak risk almak istemiyor. Çözüm süreci artık başladığı noktadan daha fazla bir boyuta ve kapsama ulaştı. 6-7 Ekim olaylarını İmralı değil bölge insanının iradesi bitirdi. Örgüt artık silah bırakmak istemiyor. Bölgede PKK kendi silahını meşrulaştırmak istiyor” görüşleri dile getirildi.

Her senaryoya karşı plan hazırlayan hükümetin bu noktadan sonraki öncelikleri şöyle sıralandı:

PARALEL POLİSLERE İZİN VERİLMEYECEK

“Bölge insanının güvenliğini sağlamak. Bölgedeki paralel yapıyı tasfiye etmek. Kamu düzenini sağlamak. İstihbaratın daha etkin olmasını sağlamak. Olaylar sırasında bazı polislerin panzerle park halindeki araçları yanan araçların yanına sürüklediği görüntüleri var. İstihbaratın elinde buna benzer çok sayıda görüntü bulunuyor. Paralel yapı Türkiye'nin düşmanı olan herkesle işbirliği yapma niyetinde. Bunlara izin verilmeyecek. Bölgede paralel yapıya mensup olduğu düşünülen güvenlik görevlileri uzaklaştırılacak.

PKK'YA YAKIN MÜDÜR VE ÖĞRETMENLER İÇİN TEDBİR

Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığına da görev düşecek. Çünkü bölgede PKK'ya yakın okul müdürleri ve öğretmenler bulunuyor. Bunlar da görevden alınacak. 15-16 yaşındaki çocukları sokağa çıkaranlar bulunup ayıklanacak. Silaha sarılmak için fırsat kollayan PKK'ya fırsat verilmeyecek. Kobani olaylarından sonra pozisyon üstünlüğü hükümetin eline geçti. Bu üstünlük sonuna kadar kullanılacak.”

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 33
  • Defedin 9 yıl önce Şikayet Et
    Hemen meslekten ihraç etsinler.Pensilvanyacı onlara iş bulsun.
    Cevapla
  • para-l-el 9 yıl önce Şikayet Et
    Danışıklı bu işler ...
    Cevapla
  • Umutcan Tanrıkulu 9 yıl önce Şikayet Et
    Konya'nın kulu ilçesindeki "Hasan Basri" yurdu Fettullah Gülen sempatizanı olan bir yurttur. O ilçede bulunan sabah dersanesinde ise lise öğrencilerinden aldığım duyum doğrultusunda sene sonuna doğru bir sınıfta öğrenciler toplandıktan sonra perdeler kapatılır ve sorular inceletilirmiş. Allah haklının yanında haksızın karşısında olmayı nasip etsin. Amin
    Cevapla
  • vatansever 9 yıl önce Şikayet Et
    polisleri askerleri sehit edenlere bir ara plakette verilsin oldu olacak
    Cevapla
  • erman 9 yıl önce Şikayet Et
    hainlik suç da çalmak değil mi? cevap: değil önemli olan muhafazakar görün her şey serbest
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"